Coronatrening!

Jepp- så var det sånn det var blitt! Treningssentere over hele landet er stengt, og vi gymrotter lurer på hvordan vi skal holde ut de to neste ukene, haha. Det skal nok gå veldig fint folkens

Jeg kan berolige deg med at det ikke skal så mye til for å opprettholde formen selv om du ikke har utstyr tilgjengelig. Kanskje du til og med har veldig godt av litt alternativ trening for en periode? Det trenger absolutt ikke å være negativt!

Først og fremst vil jeg råde deg til å benytte denne perioden til å ha mer fokus på kondisjonstrening. Kle deg godt og kom deg ut i frisk luft (helst et sted uten så mange andre mennesker;)). Hjertet vårt ha så godt av trening, så dette er en gylden anledning til å lettere kunne prioritere nettopp det! Her er tre eksempler på økter du an kjøre utendørs;

Bakkeløp
Finn en passe lang bakke med god stigning. Løp opp og gå ned. Sørg for å løpe så fort du kan opp, slik at du virkelig får opp pulsen. Gjenta 8-12 ganger, alt etter hvor bratt og lang bakken er, og ut ifra hvilke form du er i.

Trappeløp
Dette er super lår- og rumpetrening i tillegg til kondisjon! Finn deg en trapp som du vil løpe i. Lang trapp = færre intervaller. Kort trapp= flere intervaller. Ett intervall består av å løpe opp og gå ned. Legg inn nødvendige pauser, men prøv gjerne å presse deg sånn at du kjenner at hjertet virkelig må jobbe.

4×4 intervall
Varm opp med rask gange eller rolig jogg i 5 min. Deretter gjør du slik: 4 min moderat/ rask jogg/ 1-2 min rolig tempo – og gjenta fire ganger. Avslutt med 5 min rolig gange.

Om du ønsker å gjøre litt styrke hjemme så har jeg funnet frem noen gamle videoer fra arkivet mitt på youtube som du kan prøve ut! Her er det litt av hvert. Du kan selvsagt også kombinere det med andre øvelser du finner andre steder. Til uken vil jeg lage en komplett hjemmetreningsvideo til dere hvor du får trent gjennom hele kroppen. Inntil videre kan kanskje disse være til inspirasjon;

Første video er en mini-tabata økt med fokus på setemuskulaturen. Du kjører 20 sekunder med øvelse A, 10 sekunder pause og 20 sekunder med øvelse B. Gjenta dette fire ganger før du går over på neste par med øvelser.

Disse øvelsene kan du bruke satt sammen med andre øvelser, eller som en enkel måte å få opp pulsen på. Om du er med på helseutfordringen min denne uken så kan disse øvelsene komme godt med 😉

I disse to neste videoene får du gode øvelser med fokus på kjernemuskulatur. – Noe som kanskje mange av oss fort nedprioriterer tid til på gymmet. Nå har du en gylden anledning til å styrke kjernen på stuegulvet 😉

Lykke til, god trening og god fredag! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *