Julies helseutfordring – Uke 2

Ny uke er i gang!
Har du funnet frem det du kan bruke hjemme av treningsutstyr og ryddet bort stuebordet, klart for hjemmetrening? 😀 Uansett hvordan uken din ser ut og hva du har tilgjengelig, så håper jeg du blir med på uke 2 av min helseutfordring. Enkle tiltak for bedre helse og livsstil – og forhåpentligvis et lysglimt oppi mye negativitet og usikkerhet.

MANDAG – Burpee challenge
Her trenger du ikke noe annet utstyr enn deg selv. Utfordringen går ut på å ta så mange burpees du klarer på 30 sekunder, ta 30 sekunder pause og gjenta. Dette gjentar du ti ganger. Ref. til forrige ukesplan med utfordringer så er dette en fin mulighet til å få opp pulsen! Om du synes burpees er vanskelig kan du gjøre spensthopp i stedet 🙂

TIRSDAG – Lag grønnsaksmos!
Grønnsaksmos er så utrolig undervurdert! Det er ikke bare super godt, det er også en smart måte å «kamuflere» grønnsaker på for de som ikke liker det så godt, og for å bruke opp grønnsaker du har i kjølskap eller frys. Oppskrift på min beste grønnsaksmos finner du HER. Du kan egentlig putte oppi det du vil og det du liker best. Mosen fungerer fortreffelig som tilbehør til lunsj eller middag 🙂

ONSDAG – 4×4 intervall ute
Utfordre deg selv litt med en 4×4 intervalløkt ute! For å gjøre det enkelt for deg selv med tanke på tid, kan du laste ned en app som hjelper deg å holde styr på tiden. Eksempler: GymBuddy, Endomondo og Runkeeper. Alle disse er gratis og kan enkelt stilles inn på det du skal. Start med en rolig oppvarming på 5-6 minutter før du starter med første intervall hvor du går fort/jogger i 4 min før du går over til en aktiv pause i 3 minutter med rask gange. Gjenta dette fire ganger.

TORSDAG – Skriv matdagbok
Det kan være veldig kjekt å av og til få ny oversikt over hva du får i deg i løpet av en dag. Bruk denne dagen på å noter ned det du spiser, og se om det er noe du bør legge til eller redusere inntaket av. En kjempe lærerik og nyttig øvelse for å få bedre oversikt! Om du ønsker en tilbakemelding på inntaket ditt, send meg gjerne matloggen din på mail til meg; din.pt@live.no, så skal jeg gi deg en tilbakemelding 🙂

FREDAG – Rydd hjemme!
Jeg har stor tro på at det er bra for psyken vår å holde det ryddig rundt oss. I dag utfordrer jeg deg til å ta et tak hjemme. Start gjerne i ett rom og jobb deg videre derfra. Jeg har fått et kjempe fint system i klesskapet mitt, og det gjør det virkelig så mye enklere å finne frem uten å skape kaos.
Lag deg gjerne en system som er enkelt å opprettholde over tid! Sjekk ut mitt geniale system her i kommoden. Med hjelp av sorteringssystem fra Ikea er det enkelt å holde oversikt;

LØRDAG – Bakkeløp
Snør på deg joggeskoene og finn en passende bakke i nærheten av deg. Finn frem en spilleliste med litt fart i som kan hjelpe deg når det blir tungt. Sjekk gjerne ut min treningsliste på Spotify HER.
Slik kan du utføre bakkeløp:
Varm opp i 8-10 min med rask gange eller lett jogg.
Løp opp så fort du kan og gå ned. Gjenta 8-12 ganger. Legg inn pauser etter behov, men prøv å holde beina i gang så du ikke stivner.

SØNDAG – Ut på oppdagelsesferd
Jeg elsker å oppdage nye flotte steder. Jeg anbefaler å laste ned appen UT- der får du opp tursteder i nærheten av der du er, med veibeskrivelse. Mange av turene i appen er også markert bra med blå eller rød merking på trær, ordnet av turistforeningen. Det gjør det enklere å finne frem på stien du har valgt. Pakk sekken med vannflaske, termos og litt frukt og dra ut på oppdagelsesferd!

Om du er med på utfordringen og poster bilder på instagram er det veldig gøy om du bruker hashtaggen #julieshelseutfordring og tagger meg (pt_julie), så kan jeg se hva dere finner på! 😀

Lykke til! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *