Julies bilgym – Episode 1 (video)

Hei og god onsdag!

Da gymmet stengtet for 1,5 uke siden gikk tankene mine omtrent slik; Den første dagen: Det går fint. Nå skal kondisen få fokus! Dag tre: Jeg savner å løfte på ett eller annet. Dag fem: Ok, nå må jeg faktisk løfte på noe.

Selv om styrketrening har vært litt nedprioritert fremfor turer og jogging generelt det siste året for min del, merker jeg nå hvor viktig mine tre ukentlige styrkeøkter er for meg. Jeg følte på et tidspunkt at kroppen ropte etter vektbelastning, etter flere (helt ærlig- halvhjerta) forsøk på hjemmetrening med minimal belastning. Av og til føles det perfekt med en lett økt uten utstyr, men samtidig gjør det godt med mer. Strikk og egen kroppsvekt fungerer til veldig mye, men av og til er det bare digg å løfte på noe med mer motstand. Rett og slett føle seg litt på hjemmebane for min del:)

Jeg kjente lykken bruste da jeg drasset kettlebells og manualer inn i bilen. Plutselig kjente jeg inspirasjonen kom strømmende. Det endte opp med å bli en skikkelig digg økt utenfor min kjære varebil. Planen min fremover nå er å poste en video i uka med «Julies bilgym». I tillegg vil jeg prøve å fortsette med utstyrsfrie økter også, da jeg vet mange av dere har godt bruk for de også. Dette blir moro!

Økta besto av supersett. Det vil si at man først gjør ett sett med øvelse A før man går direkte over på øvelse B, før du tar pause. Jeg hadde fire sett med hvert par. Altså 4 x A og B, før jeg gikk videre.

Slik så økta ut:
1A) Rumensk markløft 4 x 12 – 32 kg
1B) Farmers walk 4 x tur/retur garasjen – 24 kg pr.hånd
2A) Skulderpress 4 x 10 – 10 kg pr.hånd
2B) Knebøy 4 x 10 – 14 kg
3A) Enarmsroing 4 x 12 – 14 kg
3B) Dips på bil 4 x 15
4A) Glutebridge 4 x 20 – 32 kg
4B) Hofteabduksjon med miniband 4 x 40
Monster walk med to miniband 4 x 10

Om du ikke har kettlebells eller manualer tilgjengelig kan du fint fylle en ryggsekk med fylte vannflasker og bruke det som vekt i rumensk markløft, glutebridge, knebøy, skulderpress og enarmsroing. Til farmers walk kan du bruke to bæreposer fylt med fylte vannflasker for eksempel.

Håper du ble inspirert!
Lykke til og god trening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *