Rutineguide!

Ja, hverdagen er endret for de fleste av oss om dagen. Det er fort gjort å komme ut av de daglige rutinene og ende opp med å være litt apatisk oppi alt. Mange har færre eller ingen grunner til å stå opp tidlig, stelle seg og få gjort ting fordi man er mer hjemme. Jeg elsker rutiner og er en stor forkjemper for det. Hverdag, helg og ferie! Rutiner gjør meg veldig godt og det påvirker psyken min veldig mye når jeg holder ting på stell. Nå som jeg har mye hjemmekontor kan det potensielt flyte litt sammen med andre gjøremål i tide og utide, og slik vil jeg ikke ha det.

Derfor vil jeg skrive litt om rutiner i dag, og forhåpentligvis kan jeg inspirere deg også til å få god struktur på din nye midlertidige hverdag!

Her er mine rutinetips:
Stå opp og legg deg til samme tid hver dag
Det er sunt for kropp og hode å ha faste rutiner på når man står opp og når man legger seg. Her hos oss har vi en syvende klassing i hus som har hjemmeskole, så det med å stå opp til samme tid er heldigvis ingen problem. Fordelen med det er at jeg også blir trøtt på samme tid hver kveld. Om du ikke har barn i hus- sett på vekkerklokka på mobilen og kom deg opp likevel. Får du inn god rutine på dette er det også lett å unngå at du sover bort deler av dagen og ødelegger døgnrytmen.

Re opp senga og kom deg ut av pysjen
Ikke dyrk slaraffenlivet ved å dra morgenen ut, ligge i senga og ikke kle deg. Kom deg opp av senga, re sengen fint og få på deg klær. Å re opp senga er for meg en stadfestelse på at nå har en ny dag begynt. Bonustips; kle deg i treningsklær, så blir dørstokkmila kortere for å få trent i løpet av dagen;)

Behold dine faste tider for måltider
Kroppen og fordøyelsen elsker rutiner. Spis til dine vante tider som du vanligvis gjør når du er på jobb. Det gjør det også lettere å unngå småspising mellom måltider.

Skill mellom kontor og avslapping
Ikke la hjemmekontoret ditt få samme plass som avslapping og soving. Sett deg oppreist og gjerne ved kjøkkenbordet eller en pult for å sørge for god arbeidsstilling. Dersom jobbområdet sklir inn i avslappingsområdet er det fort at man får en mindre strukturert og «slapp» holdning til det man skal gjøre. Skill mellom arbeidstid og fritid.

Ikke utsett ting «fordi du kan»
Om hverdagen din vanligvis består av gjøremål som du må få unna for å tid til alt du skal – hold fast på dem – selv om du kanskje har mer tid og mulighet for å utsette. Fortsett å gjøre unna ting. Jeg har som fast rutine at jeg svarer på alle ubesvarte mail før jeg avslutter arbeidsdagen hver eneste dag, uansett om svarene haster eller ikke. Å fullføre oppgaver gir følelsen av å beholde god struktur.

Sett deg mål for hver dag
Skriv ned ting du vil få gjort (utenom jobb) hver dag. Det kan være klesvask, en telefon til en venn eller familiemedlem, betaling av regninger, husvask, vindusvask, rydding av bod eller lignende. Med mer tilgjengelig tid er det lurt å sørge for at man utnytter tiden til noe fornuftig. Denne uken har jeg for eksempel hatt vindusvask på mandag, oppvask og vask av kjøkken på tirsdag, klesvask på onsdag og rengjøring av terrasse på torsdag. Det må ikke være store og tidkrevende oppgaver, men noe hver dag som du skal gjøre, det syns jeg er viktig og bra.

Gå bevisst inn for å være aktiv i minst èn time hver dag
Få med deg ungene ut på tur, følg en treningsvideo på youtube, gå deg en tur i skogen, gjør en økt med pilates på gårsplassen – hva enn du føler for. Aktivitet gjør oss veldig godt, både fysisk og psykisk. Med ekstra tid til overs er det en ypperlig sjanse til å få inn viktige og helsefrembringende aktivitetsminutter.

Med det ønsker jeg deg en strukturert og inspirerende dag! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *