Forslag til sunn ukesmeny

Hei og god søndag!
Søndag er en perfekt dag for å planlegge den nye uken vi har i vente. Med en detaljert plan for ukens middager er det enklere å kunne ukeshandle, bruke opp det man har fra før og unngå unødvendige turer til butikken. Her kommer et forslag til en ukesmeny for middag som jeg håper kan være inspirerende!

Dette har jeg hatt i bakhodet da jeg satte opp denne menyen;
Variert og med mye grønnsaker
En kjøttfri dag
Fisk to-tre ganger pr.uke (råd fra helsedirektoratet)
Enkle middager som krever lite til middels tid for å tilberede

🥗 MANDAG – Wok med eggenudler
Lag en blanding av grønnsakene du liker best eller kjøp en ferdig wokmiks. Selv elsker jeg grønnkål mix eller fersk wokmix. Saus kan du lage selv av soyasaus, buljong, maisstivelse og litt ingefær for eksempel, eller kjøpe en ferdigsaus.

🐟 TIRSDAG – Laks, ovnsbakte grønnsaker og potet
Ha laks og grønnsakene du liker i en form, gjerne med sitronpepper. Kok potet eller lag båtpoteter i ovnen til.

🍝 ONSDAG – Spagetti med tomatsaus
Stek karbonadedeig og kok opp fullkornsspagetti. Lag tomatsaus av hakket tomat, basilikum og oregano og tilsett karbonadedeigen før du serverer. For å legge til mer grønnsaker, tilsett gjerne litt revet gulrot!

🐟 TORSDAG – Fiskesuppe med asiatisk vri
Jeg fant denne nydelige oppskriften på Lerøy sin nettside. En frisk og god fiskesuppe med asiatisk vri! En perfekt måte å få i seg fisk på.

🍔 FREDAG – Hjemmelaget burger med søtpotetfries
Form burgere av karbonadedeig, 1 egg og krydder. Stek i ovnen, i panna eller på grillen. Skjær opp søtpotet i strimler, ta på krydder og stek i ovnen på 200 grader til de er gyldne i kantene.

🥘 LØRDAG – Lompelasagne
Dette har vært en hit hos meg i mange år og jeg blir aldri lei. Stek opp karbonadedeig og tilsett 1 boks hakket tomat, basilikum, oregna og cottage cheese. Legg dette og speltlomper lagvis i en form og topp med ost. Gratineres i ovnen på 200 grader til osten er gylden. Serveres med en grønn salat til, gjerne med litt fetaost.

🥘 SØNDAG – Stekt ris med sei eller kylling og grønnsaker
Stek kylling eller sei med krydder og gjerne litt kokosmelk. Kok ris og stek i panna med grønnsaker som for eksempel erter, gulrot, løk og paprika. (Perfekt rett om du har grønnsaker i kjøleskapet som må bli brukt opp! ;))

Da håper jeg du ble litt inspirert! Ønsker deg en riktig fin søndag og lykke til med ukesplanleggingen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *