Smoothie og en anbefaling (utenom det vanlige)

Hei og god fredag!

I fjor på denne tiden var jeg skikkelig på smoothiekjøret og lagde nye smoothier hver eneste dag. Denne perioden varte omtrent gjennom hele sommeren og ut på høsten og jeg husker det som en periode hvor jeg følte meg veldig tilfreds og vel! For meg er smoothie en genial måte å få i seg masse grønt på og en ordentlig god start på dagen. Denne uken har jeg kommet litt i gang igjen etter en lang periode med hastefrokoster (les: knekkebrød med leverpostei, servert på låret mens man kjører bil), haha.

Denne Shrek-fargede kreasjonen lagde jeg på tirsdag og den ble overraskende god! Enkelt satt sammen av noe jeg tror mange har tilgjengelig i kjøleskapet;

1 banan
1 boks bringebær
1/2 glass vann

1/2 agurk
2 håndfuller grønnkål
1/2 boks mager kesam pasjonsfrukt

Sett bort ifra den noe uapetittelige fargen var dette en god, mettende og næringsrik frokostsmoothie 😀

Bøkene jeg har lest i det siste, fra hver siden verden 😛

Den siste tiden har jeg også lest en bok jeg bare nevne for dere. «Den edle kunsten å gi f**n». Jeg fikk denne av en av mine beste venninner, og jeg var solgt fra side èn. Det er sjelden jeg anbefaler bøker, mest fordi det ikke så ofte er noe som treffer meg fullstendig. Men denne boka er så bra og inspirerende at jeg ikke kan la være.

Det er en uventet tilnærming til hvordan man kan leve et godt liv, den beskrivelsen er veldig korrekt. Forfatteren skriver om hvordan motgang og nederlag ikke bør være noe vi rømmer fra og prøver å unngå, men heller noe man kan bli styrket av å stå i. Fordi motgang oppstår i løpet av livet uansett, garantert. Han skriver om hvordan våre egne forestillinger om hvordan ting bør være kan hindre oss fra å kjenne på glede og tilfredshet, og hvor viktig det er å ha riktig målestokk når vi måler vår egen lykke. Han kommer med levende eksempler fra eget og andres liv som er lett å kjenne seg igjen i.

Selvhjelpsbøker jeg har lest tidligere har aldri hjulpet meg med noe som helst annet enn å bli irritert over tiden jeg sløste på å lese dem, men denne ga meg en helt ny vinkling og perspektiv på overraskende mye.

Den er lettlest og skrevet på en avslappet måte, noe jeg kan sette pris på. Ingenting er pyntet på og du føler ikke du leser boken til en person som har runda livet og sitter i lotusstilling. Det er jordnært og med en fascinerende vinkling som jeg tror de aller fleste kan kjenne seg igjen i. Om du skal lese èn bok i sommer så syns jeg du skal velge denne!

Med det ønsker jeg deg en riktig fin fredag og fin pinsehelg! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *