Når treningssenteret åpner igjen…

På mandag skjer det, dere!
Treningssenterne åpner igjen og hverdagen går enda mer tilbake til normalen. Jeg vet mange er ivrige og gleder seg stort. Kanskje noen også er litt smådesperat etter å få tilbake formen de hadde før Korona inntraff. Det er forståelig, men samtidig er det også lurt å ha noen ting i bakhodet i det vi setter i gang med treningen igjen.

Husk på;

Du trenger ikke gjøre alt på en gang
Det er sikkert mye du savner å gjøre av øvelser, men det er likevel ikke lurt å kaste seg over alt på en gang. Tenk strategisk og legg opp en smart plan på hva du skal gjøre på forskjellige dager. God struktur i treningen din vil gi deg en mye bedre start.

Du må regne med å bruke litt lettere belastning enn du gjorde tidligere...
Med mindre du har hatt tilgang på vekter mens senteret var stengt så må du belage deg på å trene litt lettere enn du gjorde før det stengte. Start med en belastning du vet går fint, og bruk heller en uke på å få kroppen i gang igjen. (Da slipper du også å få det «slengt i trynet» hvor tungt alt føles etter et langt opphold;))

Tenk som før- prioriter mest tid til det som er viktigst for deg
I lengsel etter gymmet vet jeg mange har bygd opp lyst til å bli god i veldig mye forskjellig i denne perioden. Husk da at det er lurt å fokusere på 1-2 ting av gangen om du har spesifikke ting du vil oppnå. Hold hodet kaldt og bestem deg for hva du vil gå for, og legg opp en plan.

Ikke sammenligne deg med andre
VIKTIG! Plutselig ser vi andre mennesker når vi trener og man er omringet av speil. Husk på at du ikke har noe grunnlag for å sammenligne deg selv med de andre som er på senteret. Om noen har holdt formen bedre eller er sterkere enn deg – glem det. Du er der for deg selv og du må gjøre det du kan med det utgangspunktet du har. Hva andre får til og ikke har ikke noe å si for hva du får til.

Selv om det er åpent så trenger du ikke være der hver dag…;)
Styrketrening er kjempe bra og jeg anbefaler alle å trene styrke minimum to dager i uken. Men husk nå på at senteret er ikke den eneste plassen du kan bevege deg på. Utnytt naturen og ha variasjon i hva slags aktivitet du utsetter kroppen for! 😀

Dette blir GØY! Jeg gleder meg 😀 5 dager igjen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *