Ferie i Kristiansand? Aktivitetstips – Hinderløypa på Lauvåsen

I år blir det Norgesferie på de aller fleste av oss og jeg regner med mange vil ta turen sørover til sommerbyen Kristiansand! Om du kommer langveisfra eller bare vil kose deg i egen by – jeg vil gjerne dele noen tips til steder og aktiviteter du bør prøve ut i sommer 🙂 Her kommer del 1 – hinderløypa på Lauvåsen!

Dette er Norges lengste hinderløype på 5 km totalt med 16 hinder. Lauvåsen ligger rett utenfor Kristiansand i nærheten av Hamresanden. Du finner den i UT.no appen!

Hinderne har variabel vanskelighetsgrad og varierer fra enkel til nokså krevende. Man kan velge selv å gjennomføre dem eller gå forbi. Løypa går gjennom skogen og er merket underveis med piler og retning. Om du har høydeskrekk vil du få kjenne godt på dette, i tillegg til at noen av hinderne også vil kreve samarbeid (spesielt for de som ikke er så høye). Jeg vil ikke si at hinderne er så veldig egnet for barn da flere av dem er nokså mange meter over bakken. For større barn og ungdom kan det gå fint.

Jeg anbefaler å sjekke ut denne løypa om du ønsker en ny utfordring, en joggetur med litt ekstra piff eller bare en kul aktivitet for vennegjengen eller familien. Det er helt gratis og man kan gå dit når som helst.

Jeg parkerte rett bak bygget som har treningssenter og frisør blant annet på Lauvåsen og fulgte skiltene derfra fra andre siden av veien og opp i skogen. Derfra finner man enkelt veien etter en smal og bratt sti.

Det kan bli veldig gjørmete dersom det har vært regn, så ha det med i betraktningen om du planlegger en tur hit! 🙂

Siden løypa ligger såpass nærme dyreparken og sørlandssenteret er det en super anledning til å kombinere en tur med trening, shopping og dyreskue 😀 I enden av løypa er det også en tuftepark hvor det er gode muligheter for å få en styrkeøkt i det fri. Derfra kan du følge veien ned igjen til Lauvåsen helsebygg hvor parkeringsplassen ligger.

Flere tips til aktiviteter i Kristiansand kommer fortløpende!
Ha en sprek tirsdag 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *