Tre korte toppturer i Kristiansand

Her kommer del 2 av mine tips til aktiviteter i Kristiansand! HER kan du lese del 1.

Det er haugevis av fine områder i og rundt Kristiansand. Om du er ute etter en liten topptur som ikke tar deg hele dagen, da er dette innlegget for deg 🙂

Disse toppturene er fine å ta før eller etter en dag på sjøen eller i dyreparken for eksempel, eller som et aktivt avbrekk i shopping og annen moro. De krever ikke mye tid og er godt merket. Om du ikke er kjent er det derfor veldig enkelt å finne frem likevel!

Ruben

RUBEN, 126 m.o.h
Den første jeg vil nevne er Ruben som ligger rett i nærheten av Sørlandsparken. En perfekt liten tur om du er på sørlandssenteret eller i dyreparken for eksempel. Skriv inn barstølveien 6 på GPS’en og parker på parkeringsplassen rett innenfor Bay Auto. Derfra går du inn på en sti og følger blåmerket løype. Etterhvert kommer du til et stikryss hvor du kan gå opp til Ruben til høyre eller velge å gå veien rundt roksheia. Velger du turen opp til Ruben vil det ta deg ca 15-20 min fra parkeringen og til toppen. Stien er ikke egnet for barnevogn.

Den omvendte båt

DEN OMVENDTE BÅT, 200 m.o.h
Man kan komme til denne toppen via mange forskjellige steder, men for å kunne forklare enkelt velger jeg en av dem. Parker ved Presteheia klubbhus og gå ned i Jegersberg ned til grønn slette. Deretter tar du veien mot venstre , går over broen ved demningen og videre til høyre. Der kommer du til et stikryss hvor det er merket med skilt mot den omvendte båt. Følg deretter merket sti. Deler av veien er godt egnet for vogn, mens siste del av veien til toppen består av skogssti og delvis fjell. Fra Presteheia vil det ta omlag 1 time å gå opp. Passer for alle aldere.

Holmenkollen

HOLMENKOLLEN, 113 m.o.h
Denne turen tar jeg titt og ofte. En kort og fin tur med både tursti med grus deler av veien og sti i skogen. En perfekt liten tur med fin utsikt på toppen. Ikke egnet for vogn, men en enkel og fin tur passende for alle aldere. HER finner du veibeskrivelse. Om du går fra Presteheia kan du regne ca 40-45 min opp.

Håper dette kan være til inspirasjon og turglede! God onsdag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *