INTERVALLØKT MED PARTNER

Det er ikke alltid det frister like mye å trene, det kan vi være enige om. Da er det supert å avtale med en venn både for å ha en forpliktelse og for å gjøre økta enda gøyere. Her kommer forslag på en løpeøkt du kan gjøre med partner!

Dette fungerer som en slags stafett hvor intervallene varer i 30 sekunder. Hvis begge har en form for timer på seg, enten klokke eller mobil så holder dere oversikten på tiden. Hvis dere ikke ønsker å bruke timer kan dere bruke for eksempel lyktestolper for å måle avstand på intervallene.

Varm godt opp med 5 min lett jogg.
Deretter gjør dere slik;
Partner 1 – Spurter i 30 sek eller til første lyktestolpe og stopper der. Når partner 2 er fremme spurter partner 1 i 30 sek eller til neste lyktestolpe.
Partner 2 – Spurter i 30 sek eller til første lyktestolpe når partner 1 er fremme. Når partner 1 er fremme ved andre lyktestolpe, spurter partner 2 til andre lyktestolpe.

Partner 1 får da pause i mens partner 2 løper, og motsatt.
Gjenta for eksempel 10 ganger. Mindre om du er nybegynner med løping og gjerne mer om du er erfaren eller vil pushe deg litt ekstra.

Dette kan også gjøres i som et bakkeløp. Partner 1 spurter opp og når han/hun begynner å gå ned, spurter partner 2 opp.

Fordelen med intervalltrening som dette er at man fort glemmer at man trener fordi det skjer noe nytt hele tiden. I tillegg kan dere heie og pushe hverandre når det begynner å bli tungt!

Avslutt med 5 min rolig gange for å roe ned kroppen 🙂
Lykke til! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *