FRA FERIE TIL HVERDAG

Nå er det en god stund siden jeg har satt meg ned for å skrive et innlegg her. Som sikkert de fleste har fått med seg har jeg vært på min årlige sommerferie på Kjerringøy utenfor Bodø og har kun postet ferdigskrivde innlegg her inne. Nå er jeg tilbake og klar for å hive meg på «hesteryggen» igjen!

Vel, klar og klar...
Hverdagen kommer alltid litt brått etter turene til Kjerringøy. Jeg sliter med å beskrive følelsen med ord, men når jeg er der oppe er det som om alt annet i livet blir satt på pause og jeg forholder meg ikke til noen ting. Hjemme er jeg dårlig på å koble av, men der oppe gjør jeg det til det fulle. Utrolig deilig og nødvendig, samtidig som overgangen alltid blir litt tøff når jeg kommer hjem. Det er så stor kontrast. Fra et bekymringsfritt teltliv i vakre omgivelser til en hverdag full av ansvar og plikter. Jeg er sikkert ikke alene om å kjenne på at det kan være overveldende, selv om jeg trives med hverdagen også.

Ferien fikk en uventet start da jeg og en kompis som kjørte sammen endte i bilulykke på Otta på vei opp. Vi møtte en bilist som sovnet bak rattet og lå i motsatt kjørefelt, måtte svinge unna og endte likevel opp med å bli truffet kraftig i bakenden av bilen slik at vi fikk en sidelengs snurr ut i grøfta. Det gikk heldigvis bra med oss, men bilen min ble stående igjen og blir kondemnert. Venninna mi og familien hennes kjørte foran oss og ble heldigvis ikke truffet. Takket være god forsikring og god hjelp fikk vi leiebil videre og vi var på hjul igjen fire timer etter krasjen. Skjelven og i sjokk alle sammen, men i god behold.

Følelsen av å gå i land på Kjerringøy er alltid helt spesiell, men denne gangen føles det ekstra fint. Alternativet kunne vært noe helt annet. Første kvelden fikk jeg sitte i campingstolen min på den hvite stranda med en pils og kikke utover den vakreste midnattsola du kan tenke deg. Det er lenge siden jeg har kjent på takknemlighet over å være i live. Normalt sett er det dessverre noe jeg tar for gitt.

Vi hadde 16 fine dager der. Jeg nyter den primitive tilværelsen i telt og sover alltid veldig tungt og godt. Koser meg med venninna mi, kjæresten hennes, svogeren hennes og ungene dems. Vi besøker alltid farmoren og farfaren til venninna mi også, noe som er utrolig koselig.
Takket være ut.no appen og gode råd fra de som bor der fikk vi også noen utrolig fine toppturer og turer til fine steder. Denne iveren over å leve satt i meg gjennom hele ferien og jeg kjente hvordan jeg bare smilte mens vi klatret oppover de bratteste skråninger og steinrøyser for å til slutt komme til topps å fikk nyte de vakreste utsikter. Jeg fikk også en flott topptur med venninna mi til Kvarven, vår første fjelltur sammen etter 22 år som bestevenninner. Det er en tur jeg aldri vil glemme. Fisketur og multetur ble det også, med henrivende god fangst 😀 Som jeg koste meg!

Cassandra og Aurora, mine to skjønne <3

Kjerringøy er bare vakkert. Det stimulerer sansene mine på så mange måter og jeg får egentlig aldri nok. Jeg tar meg selv i å stadig drømme meg bort til de hvite strendene, det knallblåe havet og den slående vakre himmelen full av farger. Jeg er utrolig takknemlig for at venninna mi Silje tok meg med hit for første gang for seks år siden. Kjerringøy har fått en plass i hjertet mitt for alltid.

Det er mye følelser og inntrykk som enda sitter godt i kroppen etter denne turen. Ekstra spesielt ble det denne gangen, og jeg kjenner at jeg trenger enda litt mer tid på å innhente hverdagen igjen enn jeg pleier.

Men, hverdagen er her og det er på tide å gripe den.
Tilbake til PT-timer fra i morgen og nye oppfølgingskunder venter på å gyve løs på høsten. Første styrkeøkt hadde jeg i går. Jeg elsker hverdagen også og jeg skal bli enda flinkere til å implementere turer og opplevelser i den, ikke bare jobb og plikter. Jeg har allerede sett meg ut flere turer og steder jeg skal gå til i nærområdet, og det skal også bli en prioritet.

Hverdagsmagi kan vi få haugevis av om vi bare tar oss tid til å følge med <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *