NISTEPAKKE TIL TUREN

Har du planer om en lengre tur eller vil du bare kose deg med lunsj ute i det fri? Da har jeg noen gode forslag til nistepakka di!

Jeg har erfart at det er visse ting som er mer smart å ta med seg i sekken enn andre ting, med mindre man ikke gjør noe av gris og søl. Jeg liker best når nistepakka er praktisk både å pakke ned og å spise, samtidig som det selvsagt bør smake godt og gi kroppen godt med næring.

Her er tre av mine nistefavoritter;

Grovbrød med kremost, egg og tomat
Legg pålegget flatt og legg skivene oppå hverandre og pakk inn i plastfolie eller i en såpass trang boks at du slipper at alt velter rundt oppi der. Du kan også gjerne legge til ekstra grønnsaker som agurk, sukkererter eller paprika. Tomaten og kremosten bidrar til at skivene ikke blir tørre.

Speltlomper/ lomper med kremost, serranoskinke og grønnkålmix
En skikkelig smakfull og god blanding! Gjør som med skivene – pakk dem inn i plastfolie eller i en trang boks. Jeg pleier av og til også å bare pakke dem tett i en liten brødpose og knytter igjen.

Banan-havrelapper
Årh, disse er SÅ gode, spesielt om de nytes ute og gjerne etter en litt krevende tur! Saftige og gode og perfekte å ta med seg i sekken. Her er oppskrift;

4 egg
6 ss mel
1/2 boks mager vaniljekesam
1 ts bakepulver
1 kopp havregryn
1 most banan
kanel + kardemomme

La røra svelle litt før du steker lappene på middels varme.

Bonustips; Ta med deg en liten boks med litt søtning eller litt sukker oppi. Finn blåbær i skogen og mos dem oppi boksen sammen med sukker. Der har du kortreist syltetøy til lappene! 😉

Det er så viktig å skape gode opplevelser på tur! Gjør det til noe ekstra hyggelig å ta med noe næringsrikt og godt:)

GOD FREDAG og GOD TUR til deg som skal det! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *