LUKE 1 – KJERNETRENING MED ROMASKIN!

Woop! Da er vi i gang med årets julehelsekalender 2020!


I første luke venter to kjerneøvelser på deg. Og ikke hvilke som helst kjerneøvelser. Disse utføres nemlig på romaskin!

Begge disse er dynamiske kjerneøvelser. Jeg vil på mange måter kalle dem planke i bevegelse. Det er fordi begge to setter krav til stabilitet i kjernen, samtidig som en eller flere deler av kroppen er i bevegelse. En statisk planke kan være tungt nok, men om du ønsker en større utfordring kan det være gunstig å fjerne ett eller flere stabile tyngdepunkt.

Den første øvelsen er en variant av ab wheel rollout som sikkert er kjent for mange. Ab wheel rollout er i utgangspunktet en veldig krevende øvelse som setter høye krav til kjernestabilitet. Denne varianten som jeg viser her i videoen har man mulighet til å gjøre øvelsen både lettere og tyngre. Ved å plassere beina nærme romaskinen vil man få kortere bevegelsesbane og mer kontroll. Det vil dermed bli lettere. Plasserer man beina lengre unna, vil bevegelsesbanen bli lengre, og øvelsen blir dermed tyngre. Man kan også gjøre det tyngre ved å legge inn et stopp i utstrakt posisjon.

Den andre øvelsen i dagens luke er en variant av knee tucks som du sikkert er kjent med at ofte utføres med beina i slynge / TRX. Her har jeg beina plassert på romaskinsetet og trekker knærne inn. Det viktigste her er å sørge for å hele tiden holde godt trykk i kjernen slik at man unngår å falle ned i svai i korsryggen. Hold kjernen aktiv hele tiden, og om du kjenner at du slipper opp, ta heller en pause. Man får ikke ønsket treningseffekt dersom kjernen er deaktivert. Hold trykket hele veien, både mens du fører beina ut og når du trekker knærne inn. En liten ekstra ting du kan prøve på, er å puste ut når knærne går inn 😉

Et lite ekstratips;
Kjernetrening er lurt å ha starten av treningsøkta hvis du ønsker å ha fokus på å bli sterkere. Det er fordi kjernemuskulaturen er med på det meste av det vi gjør av andre øvelser, og som alle andre muskelgrupper blir vi også slitne der. Om man da har trent mange tunge øvelser og blitt sliten før selve den isolerte kjernetreningen, kan det være vanskeligere å få ønsket utbytte av kjerneøvelsene. Vil du fokusere på kjernestyrke isolert, legg det først i økta 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *