LUKE 8 – SUKKERFRIE MYKE KAKEMENN (ny oppskrift)

Jeg har delt oppskrift på sukkerfrie kakemenn før, men først nå har jeg funnet en oppskrift som virkelig slår alle de tidligere oppskriftene. Både konsistens og smak overgikk alt jeg tidligere har smakt av sukkerfrie kakemenn! Disse må du faktisk prøve 😀

Du trenger;
100 g meierismør
2,5 dl melk
3/4 kopp splenda
4 ss sukrinmelis (kan erstattes av splenda)
1,5 ts hornsalt
Ca 450 g mel +-

Sett ovnen på 175 grader. Smelt smør og rør inn melk, splenda, sukrinmelis (hvis du bruker det) og hornsalt. Deretter har du i litt og litt mel hel til deigen blir medgjørlig og smidig. Jeg målte opp 450 g mel men brukte ikke alt. La deigen stå en stund i kjøleskapet eller natta over om du kan, min sto i ca 1 time. Kjevle dem ut i ønsket størrelse (jeg hadde ca 0,5 cm tykkelse) Stek kakemennene på 175 grader i 7 minutter. Voila! Der har du de beste sukkerfrie kakemennene jeg noen sinne har laget 😀

Jeg tror nok grunnen til at disse ble så gode var at jeg ikke byttet ut mel og smør som jeg tror (ut ifra egen erfaring) er veldig viktig for å få god konsistens. Tidligere har jeg prøvd å mikse havremel og diverse andre «sunnifisterte» mel uten særlig hell. Denne gangen ble det et meget gledelig resultat som falt i smak både hos min kjære, bonussønnen på 13 år og svigermor 😀

NYT!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *