SUKKER- OG FETTREDUSERT OSTEKAKE

Jeg eeeelsker ostekake <3
Og for noen uker siden lagde jeg det for første gang til svigermors bursdag. Jeg er ingen naturtalent når det kommer til noe form for kakebaking eller kjøkkenkreasjoner og har derfor unngått å prøve frem til nå. Det ble til stor glede da denne ble tilnærmet perfekt! Smaken, vel og merke 😛 Gelelokket på toppen lot jeg avkjøles litt for lenge før jeg helte det over kaka, så det ble litt klumpete, men ellers var alt som det skulle!

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften fra Det søte liv og lagde min egne variant.

Bunn:
250 g Digestive kjeks
5 ss smeltet smør

Fromasj:
1 pk Freia sukkerfri sitrongele pulver
2,5 dl kokende vann
3 dl mager vaniljekesam uten sukker
4 ss drømmelett rømme
1 ts vaniljesukker
1 ss sukker
3 dl kremfløte

Gelèlokk:
1 pk Freia sukkerfri bringebærgele pulver
2,5 dl kokende vann

Fremgangsmåte:
1. Knus kjeksen og bland inn smør. Dekk bunnen i kakeformen. Jeg brukte en rund form på 24 cm i diameter. Sett den kaldt.
2. Løs opp sitrongelépulveret i kokende vann. Avkjøl til geléen er kald, men fortsatt flytende. (Ikke vent for lenge, da stivner den!). Rør sammen vaniljekesam, drømmelett rømme, sukker og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og bland kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle. Hell fyllet i kakeformen og la den stivne i kjøleskap (4-6 timer).
3. Løs opp bringebærgelépulveret i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Hell i formen og sett kaken tilbake i kjøleskapet til gelélokket har stivnet. Bruk en kniv og skjær rundt kanten før du løsner «veggene» på kakeformen. Anbefaler å bruke en våt og skarp kniv, min hang seg litt fast og lagde stygge hakk i kanten!

Voila!
Der har du en lettere og sukkerredusert frisk kake til enhver anledning. Denne skal jeg desidert lage igjen! Den er så god at man ikke tenker over at den er både fettredusert og sukkerredusert 😀



Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *