MARS – INTERVALLER

Åh, den første vårmåneden er her! Det nærmer seg tørrskodde turer i skog og mark, og ikke minst uteløping! Jeg kommer nok til å fortsette med intervallene mine på mølle likevel og heller ha turer ute utenom. Det er så enkelt og greit å kontrollere både fart og distanse på mølla. Nå vil jeg si det har blitt en ukentlig rutine siden oppstart i januar!

I februar kjørte jeg motbakkeintervaller, noe som virkelig fikk hjertepumpa til å slå. Denne måneden tenkte jeg å kjøre en kombo!

Jeg har funnet ut at jeg trives veldig godt med motbakke, så det vil jeg fortsette med. I tillegg vil jeg ha inn noen lengre drag med fokus på fart. Slik har jeg lagt opp intervalløkta for mars:

7-10 min oppvarming med gradvis økende fart fra rask gange til jogg
7% stigning – (3 min lett jogg – 1 min gange) x 4
2% stigning – (3 min rask jogg – 1 min gange) x 4
3-5 min nedtrapping med gange

Her har jeg sesongen for uteløping litt i bakhodet. Det sies at 2% stigning på mølle skal tilsvare det å løpe ute, sånn cirka. Nå har jeg løpt innendørs siden snøen kom, så det er fint med en mykere overgang til vår/sommer 🙂
På månedens første økt legger jeg meg alltid på et nivå som jeg vet klarer å gjennomføre, også øker jeg litt og litt for hver gang i de følgende øktene. Det syns jeg er en veldig motiverende måte å gjøre det på. Og husk at økning ikke trenger å bety 1 km/t! Det kan bety 0,1 km/t! Øk med det som passer deg og din dagsform den dagen. Det skal aldri være så tungt at du ikke har lyst til å gjøre det igjen 😉

Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *