ONLINE COACHING MED NY VINKLING

Jeg har lenge vært i tenkeboksen når det kommer til dette med oppfølging på nett – eller online coaching som det også kalles. Jeg er inne i mitt ellevte år som PT og online coach og jeg merker godt endringer som har skjedd de siste årene. Det har blitt stadig flere online coacher. Flere og flere utvikler egne apper og loggeverktøy. PT firmaer utvides og blir større med flere ansatte. Det utvides og blir annerledes enn det var da jeg startet opp.

Selve konseptet med online oppfølging har jeg alltid likt veldig godt. Man når ut til flere, og de som ikke er i behov av en fysisk trener eller coach kan likevel ha god nytte av en over nettet. Gjennom mine år som online coach har jeg hatt mange kunder som har fått kjempe godt utbytte av det, og det er en givende jobb som er både tidkrevende og veldig gøy. På lik linje som med fysiske timer på senteret får jeg snakke med mange forskjellige mennesker med forskjellige behov og mål, noe jeg elsker.

Jeg har bevisst valgt å ikke følge strømmen med å utvikle app og diverse andre typer verktøy. Rett og slett fordi jeg har likt den enkle modellen hvor man skriver mail eller kommuniserer på telefon. Jeg liker å være personlig med mine kunder- og kunne tilby dem personlig kontakt. Jeg har også valgt å drive for meg selv, noe jeg bevisst har valgt for å kunne gjøre det på min egen måte uten å måtte følge andres retningslinjer og maler (jeg er en grunder by heart, sånn vil det nok alltid være :P).

Så – for å komme til poenget med denne posten. Jeg har i åresvis laget personlige oppsett med kostplan og treningsprogram som inngår i oppfølging. Nå har jeg tenkt til å tenke litt nytt – å la kundene i større grad tenke selv. Jeg tenker også å ta bort fokuset på en satt plan, og heller rette fokuset mot vaneendring og det å skape selvtillit rundt egne selvstendige valg. Til syvende og sist er det det som er mest bærekraftig og som vil skape varig endring. Å følge en plan i 12 uker kan alle få til, men å fortsette med gode vaner etter de 12 ukene er ikke like lett, med mindre man har skapt selvtillit og holdfasthet i egne valg.

Hva vil forskjellen være fra det jeg har gjort til nå?
Jeg vil i større grad ha mer fokus på hvilke vaner kunden ønsker å endre. Mer tankevirksomhet rundt hva slags endringer som skal til for å skape vaner som vil vare livet ut. Vaner som kan stå støtt i unntakstilstander og når livet butter i mot. Jeg kan godt gi forslag på matretter og sammensetninger og lage tilpassede treningsprogram, det er tross alt det jeg har utdannelse i. Men jeg vil i større grad la kunden tenke selv ut ifra verktøy og lærdom jeg gir dem. Jeg har stor tro på at det er en god måte å gi dem selvtillit på at de kan mestre det å ta gode valg. Ikke bare når de skal rapportere til meg, men også ellers i livet og hverdagen.

Min lidenskap har alltid vært å hjelpe andre. Nå føler jeg tiden er inne for å øke nivået på hjelpen til selvhjelp- uten å gi «fasiten».

Jeg kommer altså til å fortsette som online coach. En personlig en, med enkle kommunikasjonsmåter, slik som passer kunden best. Om det er på mail eller telefon. Men med en ny vinkling som jeg har stor tro på at vil skape enda mer varig endring enn før, og enda mer livskvalitet for mine kunder.

Er du interessert i online coaching? Sjekk FAQ og online coaching i menylinjen. Ønsker du en uforpliktende prat for å finne mer ut av om det er noe for deg? Send meg en mail på din.pt@live.no, så avtaler vi tid for telefonsamtale eller snakkes på mail – det som passer deg best. Jeg ser frem til å høre fra nettopp deg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *