SYKEPLEIESTUDIET OG MÅL FOR 2024

Godt nyttår!
Etter et intenst år i 2023 med mange lange dager, dype magedrag og mye ny læring, bretter jeg opp ermene og er klar for 2024. Litt mer rustet, litt mer erfaren og veldig motivert. Jeg har enda ikke gått ut med det i sosiale medier eller her på nettsiden, men jeg er nå halvveis i sykepleiestudiet og har fullført to praksisperioder på 8 uker hver på sykehjem og i hjemmesykepleien, fem skriftlige eksamener og to praktiske eksamener, sammen med 100% jobb som PT. Det har vært intenst og tidkrevende (anbefaler faktisk ingen å gjøre det samme), og jeg kan vel oppriktig si at jeg aldri har makset ut mitt eget potensiale og våkne timer på denne måten noen gang før. Kun de som har vært gjennom denne typen studie kan sette seg inn i hva jeg mener. Men – jeg har klart det! Og jeg elsker det. Jeg føler virkelig jeg er på rett vei – noe jeg var veldig usikker på før jeg startet denne sinnssyke reisen.Dette er også forklaringen på hvorfor jeg har vært mer stille på sosiale medier og skrevet mindre enn jeg pleier her inne. Tiden har rett og slett ikke strukket til. De dagene jeg er fraværende på snapchat halve dagen så er jeg enten i forelesning eller i praksis – noe jeg da har forsøkt å holde borte fra SoMe. Både for å kunne fokusere uten forstyrrelser, og også for å skape mindre press for min egen del. Jeg visste ikke hvordan studiet kom til å gå da jeg søkte, om jeg i det hele tatt ville klare å fullføre det samtidig som jeg jobbet. Nå kan jeg si at det har gått. Jeg har klart det, og jeg vet at jeg kommer til å fullføre det siste 1,5 året også. Nå er det altså Julie – PT og fulltids sykepleiestudent som skriver her, og endelig kan jeg si det høyt!

Så – over til 2024- Nytt år og nye muligheter!Jeg er litt tilbakeholden med å sette meg store mål for 2024 utover det å fullføre skolen på best mulig måte. Men jeg liker likevel å ha noe småtteri som driver meg på flere plan. Trening er fortsatt en svært viktig del av hverdagen min, og også en viktig del av det å jobbe som PT. Jeg har derfor satt meg noen små treningsmål for 2024:

⭐ 10 km på Sommerløpet 15 juni i Kristiansand. Tidligere har jeg «koseløpt» med sosialt følge. I år vil jeg gi alt jeg kan og trene målrettet for ny rekord.

⭐ Ukentlig intervalltrening
Samme mål hadde jeg for 2023, og det ga meg så mye velvære og treningsglede. Å holde kondisjonen oppe og få svettet godt ut er virkelig en nydelig adspredelse.

⭐ Styrkemål måned for måned
Jeg liker kortsiktige mål. Det hjelper meg å holde fokus. Hver måned skal jeg sette meg et spesifikt styrkemål. Målet for januar er 4 reps med 20 kg i beltet på pullups! Hva månedens mål blir kommer jeg til å legge ut på instagram (pt_julie). Hyppige oppdateringer kommer på snapchat (pt_julie).

⭐Mandals maraton 24 august
I 2022 gjennomførte jeg mitt første halvmaraton på dette løpet. Det hadde vært moro å prøvd igjen – med forbehold om at jeg får til en god og solid oppkjøring. Om jeg ikke får til å prioritere det, kommer jeg nok til å gå for en 10 km. Å delta på løp gir en skikkelig boost til løpegleden!

⭐ Bestige Romsdalseggen
Dette har vært et mål i tre år nå, og det har enda ikke skjedd!! Jeg har satt av helger til å reise, men dårlig føre og vær har satt en stopper for det. I år håper jeg virkelig at jeg kan få til en drømmehelg i Åndalsnes og få gått turen som jeg har drømt om så lenge. Jeg håper selvsagt på å bestige flere andre fjell også, og det skal jeg gjøre mitt ytterste for å få til. Det gir meg SÅ mye!

⭐ Andre ikke-treningsrelaterte mål:
– Kvitte meg med ting jeg ikke trenger
(dette gjorde jeg mye av i 2023, og det ga virkelig mersmak. Ja til er mer minimalistisk livsstil!)
– Kjøpe brukt når jeg kan (billigere, mer miljøvennlig)
– Bruke opp det jeg har før jeg kjøper nytt
– Dra på flere dags- og helgeturer med primus og SUP-brett = skape mer hverdagsmagi


Nøkkelord for 2024 skal være TRENINGSGLEDE ⭐ MESTRING ⭐ OVERSKUDD !
Jeg ønsker deg en god start på 2024!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *