UROKKELIG MOTIVASJON

Det er vel den mest frustrerende følelsen jeg har som personlig trener – følelsen av å ikke kunne GI motivasjon.

En ting er å motivere og inspirere. En annen ting er å gi motivasjon som ikke bare gjelder på pt-timen, men også hjemme når kunden skal velge middag eller gå på trening alene. Jeg føler meg som en failure til tider når jeg får tilbakemelding om den ene sprekken etter den andre, og økter det ikke ble noe av.

Jeg kan motivere, men jeg kan ikke GI motivasjon. Motivasjonen må du finne inne i deg selv. Grunnen til at du søker hjelp og råd, grunnen til at du har handlet inn sunn mat og grunnen til at du meldte deg inn på et treningssenter. Din indre drivkraft som ingen kan ta fra deg. Det er det jeg så gjerne vil finne frem i kundene mine. Deres grunn til å nå målet. Ikke min grunn, men din!

kfw
Genser (sponset)

Selv finner jeg drivkraft i et bilde jeg har inni hodet mitt av hvordan jeg vil se ut og hvordan jeg vil ha det. Det har vært det samme bilde de siste årene, og det er der fortsatt. Det forandres lite og går ikke bort. Til tider blir jeg lei av bildet, men likevel gir jeg ikke slipp på det. Det er min indre motivasjon. Jeg vil ikke oppleve følelsen av at jeg ikke trives i min egen kropp. Jeg har kjent på dette, og jeg vil aldri tilbake dit. Det er min jobb å forhindre det. Motivasjonen min stiger og synker, men bildet forblir det samme og forsvinner aldri.

Hva er din indre motivasjon ?
Om du ikke har en syns jeg du skal finne ut av det. Man kan bestemme seg for å trene og spise sunt, men uten en ordentlig grunn vil bestemmelsene skli ut. Motivasjon vil dabbe av og stige i perioder, men din grunn bør være god nok til å overleve i dårligere perioder.

Skriv en liste over grunner til at du vil trene og spise sunt. Gjør deg selv bevisst på hvor du ikke ønsker å være og hva du vil oppnå!

motivation

2 comments
  1. Jeg trener for å kunne fungere når jeg blir eldre. Har hatt ryggproblemer siden jeg var 11-12 og vet så inderlig godt at når jeg hadde det så vondt at jeg nesten måtte droppe ut av videregående i en alder av 19 (før jeg heldigvis fikk hjelp så jeg kan fungere i dag!) har jeg bare med å jobbe om jeg vil fungere som 40åring! Jeg elsker også å kjenne på det å ha en fungerende kropp i dag, når jeg begynte med styrketrening var jeg lykkelig for at jeg nå er «frisk» nok til å utføre øvelsene, selv om vektene var lette 🙂

  2. Jeg er så fokusert om dagen, at motivasjonen sliter jeg ikke med. kroppen derimot, den er sliten av all eksamenslesing, så det tar på nakke og hodet.
    Jeg slet litt med kostplanen din til å begynne med, men så tenkte jeg for meg selv at du hadde blitt skuffet om jeg ikke gjorde det jeg skulle, så da bare fortsatte jeg. og hver gang jeg ser for meg å skulle gjøre eller spise noe som ikke er planlagt, så ser jeg for meg at du blir skikkelig skuffet over meg. haha ! Jeg vil jo ikke skuffe noen, og minst av alt meg selv – så det fungerer i grunn greit for meg !:P

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *