MÅ & BURDE

Jeg vil at du spør deg selv disse spørsmålene :
♥ Setter jeg krav til meg selv i dag som avgjør om dagen blir bra eller ikke?
♥ Om jeg ikke innfrir egne krav i dag, har jeg gjort noe feil eller gått på en «smell»?

Jeg får daglig mail av jenter som lever under ekstreme forhold av behov for kontroll. Jeg gjøre det, jeg må ikke gjøre det. Om man ikke gjør det man skal eller gjør noe utenom det planlagte så sitter man igjen med denne klumpen i magen. Denne dagen gikk ikke bra.

Det er ikke sikkert du merker det selv en gang, jeg vet hvertfall et dette er tilfelle for meg selv. Jeg tenker ofte at jeg må ikke småspise mellom måltider, eller jeg må ikke spise de yoghurtnøttene i bilen. Om jeg plutselig gjør en av disse tingene jeg har planlagt å ikke gjøre, så tar jeg meg selv i å tenke at denne dagen gikk ikke som planlagt. 

P1000096Genser // Vintertights (sponsorlinker)

Jeg har blitt mer bevisst på dette, og går inn for å bli mer og mer avslappet samtidig som jeg tar sunne valg. Ikke fordi jeg eller BURDE, men fordi jeg vil !

Jeg prøver å tenke at små variabler i kostveien og ellers har så lite å si i det store bildet. Om jeg spiser kun sunne ting i frimåltid eller om jeg spiser to nugattiskiver i tillegg betyr faktisk fint lite når jeg oppsummerer uka. Med mindre må, burde og skulle i hverdagen tror jeg vi jenter (og gutter) vil få det så mye bedre med oss selv, og jeg tror også at en mer avslappet holdning vil gi bedre resultater.

P1000094-001

Jeg lærte en gang at krav til en selv kan enten fungere som gift eller drivstoff. Det kommer helt an på hvordan man ser seg selv i forhold til det. Om du ser på deg selv som en failure om du ikke innfrir kravene, så er de gift for deg. Tenk på dette neste gang du skriver en liste over ting du må eller burde. Gjør du dette med glede ?

6 comments
 1. Godt sagt!:) det skal jeg tenke vmer på gjennom dietten min! Hvis noe ikke går som planlagt er hverken hele dagen eller uka ødelagt

  1. nettopp! Små «avvik» trenger jo ikke å være feil, det er isåfall bare oppi hodet vårt! ;P

 2. Bra du tar opp dette, Julie! Jeg er vel en av jentene som har mailet deg og fortalt om mitt enorme behov for kontroll.. De stundene jeg faktisk klarer å slappe av, gi litt faen og alikevel ikke ha dårlig samvittighet – de stundene er så verdifulle og jeg skal kjempe hardt for å få flere av dem fremover 🙂 Takk for nok et flott innlegg.

  1. Jepp, følelsen av at man slapper av og rett og slett har det bra med valgene man tar og har tatt er uvurderlig 🙂

 3. Godt sagt! 🙂
  Så utrlig fin den KAri Traa-genseren er på deg! Hvilken str har du den i? Er den liten i str?

  1. Takk! 🙂 Jeg har den i M/M 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *