KJØR I DITT EGET FELT

Jeg kjørte hjem fra jobb i mørket i går. Det kom en bil mot meg med langlysene på, og jeg ble veldig blendet. Jeg slet med å holde fokus på mitt kjørefelt.

Det er dette vi kan oppleve i hverdagen. Vi blir «blendet» av andres suksess, fremgang og målrettethet og glemmer hvor vi er selv. Vi blir fristet til å være og gjøre som andre, trene som andre, spise som andre og rett og slett kopiere deres måte å gjøre ting på – uten å huske på at vi har vårt eget kjørefelt.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Genser //

Alle er forskjellige og alle har forskjellig utgangspunkt
. Det er viktig for din fremgang at du fokuserer på deg selv og det du bør satse på. Ikke på treningsprogrammet til hun stramme på gymmet eller matpakka til hun som vant ditt og datt. Du er deg, og du må gå din egen vei. Gjør noe som passer din kropp og dine fysiske forutsetninger, noe du liker og har glede av! Hva du bør gjøre med trening og kosthold kommer an på hva du har gjort til nå, hva kroppen din responderer best på og hva du liker å gjøre, uavhengig av hva som fungerer for andre.

Selv har jeg innsett at f.eks. langdistanse løping ikke er noe jeg bør satse på, både med tanke på min fysikk og mine forutsetninger for å bli god, både psykisk og fysisk. Jeg spiser det jeg liker, trener sånn som jeg trives med og har best fremgang slik 🙂

7 comments
 1. Hei! Må bare si at jeg er utrolig glad i bloggen din. Elsker den nøkterne og kunnskapsbaserte måten du legger frem ting. Et frisk pust i dagens «alle-er-en-kostholds-og-treningsekspert» bloggverden.

  1. hei !
   Så bra at du liker den 🙂 Så gøy å høre 🙂
   Ønsker deg en fin helg !

 2. So true! Men fortgjort

 3. Takk, denne trengte jeg idag!

 4. Utrolig sant! 🙂 Men jeg lurer på en ting; er det mulig å bygge volum i rumpe og lår når man er naturlig ganske tynn ? Jeg har trent aktivt i ca syv år innenfor forskjellige idretter og jeg er 18 år. I knebøy tar jeg 65kg, 60kg markløft og 15kgs hantlers i bulgarsk utfall akkurat nå. Pleier vanligvis å trene 2-3 ganger i uken med variert styrketrening i en normal treningsuke, hvor jeg periodiserer og varierer med forskjellige treningsmetoder (går siste året på idrettslinja på vgs). Får framgang ved at jeg løfter litt mer uke etter uke. Men jeg føler jeg ikke får utbytte av treningen i den forstand at jeg blir noe særlig større i muskulaturen. Ikke det at jeg skal bli bodybuilder, men det hadde jo vært kjekt å hatt litt mer kjøtt på beina og sprettrumpe! 🙂 Har jeg feil muskeltype eller noe, altfor utholdne muskelfibre ?

  1. Hei Kristine! Hvor mange reps ligger du på vanligvis? Noen har bedre genetiske forutsetninger for å bygge muskler enn andre som kanskje bruker mye lengre tid. Det er likevel mulig for alle, det tar bare lengre tid for dem som har «dårlige» gener 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *