PRØV DEG FREM – LITT SUNNERE

Det nærmer seg en tid med uhyre mye søtsaker og fristelser i alle kanter og rundt hver hjørne, og jeg kan ikke si annet enn at jeg elsker det ! Som det matvraket jeg er, setter jeg gladelig igang med en kakemanndeig med julemusikk i bakgrunnen. Men så er spørsmålet, hva er best – «sunnifisert» bakst eller orginaloppskriften? Personlig mener jeg det kommer an på hvor kreativ man er !

Har du lyst til å prøve deg litt frem på kjøkkenet med sunnere matvarer? Her er noen forslag på ingredienser du kan bruke. Hvorfor ikke gi det en sjans? 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hvetemel kan erstattes av
Kokosmel – kan gi en fast deig som er lett og forme. God, lett smak av kokos som passer godt med vanilje og sjokolade. Denne er fettredusert og proteinrik.
Mandelmel – gir også en fast deig som er lett å forme. Smak av mandel passer godt i marsipan eller til hjemmelagede snickers! Bland med proteinpulver, litt vann, litt smeltet sjokolade og litt peanøttsmør så har du en herlighet du kan ha i kjøleskapet 🙂

OBS ! For å få hold i deigen ved varmebehandling bør du ha noe som binder det sammen – egg for eksempel.

Sukker kan erstattes av
Sukrin – kalorifi sukkererstatning. Du trenger mindre sukrin enn du ville gjort med sukker.
Sukrin Gold – kalorifri sukkererstatning med svak smak av karamell. Smelter godt inn i bakverk og varme desserter.
♥ Du kan også toppe din dessert med en deilig glasur. Bland sukrinmelis med litt vann og kanskje litt sjokoladeprotein og kakao, så har du en deilig topping !

Om du ønsker et mer proteinrikt bakverk;
Tilsett litt proteinpulver, for eksempel med vaniljesmak eller sjokoladesmak, alt etter hvilke smak du ønsker å skape. Om du ønsker mer proteiner uten smak, kan du bruke bakeprotein som er nøytralt i smak.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Vil du ha er rask og god løsning til alenekos eller besøk er en karbredusert og sukkerfri sjokoladekakeen super løsning. For en magrere variant kan du tilsette 150 g mager kesam istede for olje og 1 egg istede for 3. Vips; like god og saftig ! Jeg ELSKER denne !

Til slutt; det er ditt valg om du ønsker sunnere bakverk og søtsaker eller ikke. Bruk kreativiteten din med sunnere matvarer eller gå for det gode gamle ! 😉

Innlegget inneholder sponsorlinker

6 comments
 1. Hei Julie:)
  Jeg lurer på om det er sneket seg inn en liten feil i dette innlegget- for den sjokoladekaken er vel ikke glutenfri? Mener å huske den har hvetemel i seg:)

  1. Det stemmer, tusen takk for at du sa ifra!! Du har helt rett 🙂

 2. Det er kalorier i sukrin gold!!!!!!!!
  Men ikke spesielt mye 😉

  1. 8 kcal pr. 100 gram, jeg spiser hvertfall ikke så mye 😀

 3. Hei! Den kaka så utrolig god ut!! Hvordan blir det å bytte ut med mager vanilje kesam tror du?:))

  1. Den er veeeldig god 🙂 du kan jo ha litt sukrin gold og vaniljeessens oppi vanlig mager kesam, så slipper du unna sukkeret? 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *