HVORFOR TRENER DU ?

Følelsen av løfte noe du ikke trodde du ville klare.
Følelsen av å løfte din egen kroppsvekt.
Følelsen av å holde ut litt lengre.
Følelsen av å tyne ut det siste du har.
Følelsen av at kroppen lystrer og spiller på lag.
Følelsen av mental og fysisk styrke.
FØLELSEN AV Å HA DET BRA.

16 (2)

Jeg har vært mye i tankeboksen rundt dette med treningsglede og hva som er grunnen til at jeg trener. Det er ikke til å legge skjul på at grunnen til at jeg begynte med styrkeløft igjen er fordi jeg var drittlei kroppspress og fokus på utseende. Det virker som de fleste i dag trener for å stille i konkurranse. Og nei- jeg mener ikke at det i seg selv er det gale, men jeg syns det er trist at grunnen til at mange går på trening ikke baseres på treningslyst og glede men mer på «burde, skal, må».

Hva skjedde med å trene fordi det er gøy?
Hva skjedde med aspektene i lista ovenfor?

Det er in å «måtte» gå morracardio kl.5 på morgenen og det er in å presse i seg tunfisk og kylling kl. 14, kl. 17 og kl. 21. Det er in å overspise på spisedager og freemeals og pirke i salaten utenom. Hva skjedde med måtehold, den gyldne middelveien, hva skjedde med trivsel? JEG MENER IKKE Å DØMME NOEN ELLER Å TA ALLE UNDER EN KAM HER

18
Foto: Helene Drage Sommer

Jeg har adri vært så avslappet og jeg har aldri følt meg bedre, både fysisk og psykisk. Jeg «må» ingenting. Jeg liker det jeg gjør, det jeg trener og det jeg spiser. Om jeg vil gå tur og ikke vil opp kl.05, så går jeg tur kl.17. Vil jeg ikke ha kylling så spiser jeg kesam, eller pizza for den saks skyld. Jeg trener fordi det er gøy og fordi det gir meg glede. Sprettrumpe, flat mage og alt det andre er en bonus og ikke meningen med min eksistens.

22 comments
 1. Du er RÅ! Du tør å si ting som de er, ingen rosa innpakninger 😀 Anti-jantelov FTW! Blir alltid så glad når jeg leser bloggen din, rett og slett på grunn av ærligheten og personen du er 🙂 (og litt katten :P) Mandagsklem

  1. Haha tusen takk Benedicte, så gøy !! 😀
   Ha en fin mandag 🙂

 2. Jeg trener fordi det gjør at jeg har det bedre med meg selv. Og jeg vil ikke gå ned i vekt for å bli fin for alle andre, jeg vil ned i vekt for å bli fin for meg selv. For det er mitt hode og mine tanker som er viktig for meg. SÅ jeg skjønner godt hva du mener, for det virker som om mange bare bryr seg om at andre ser at dem gjør det bra. Og ikke det faktum at de liker den livsstilen de selv lever.
  Jeg har ikke noe tanker om å stille i noen konkurranse, men jeg har drømt om en fin kropp så lenge jeg kan huske, og det er endelig nå jeg har driven og disiplinen til å gjøre det. Å jeg gjør det kunn for meg! Å det gir en god følelse det.

  1. så bra Toyni! det virker som du har en grunn til å trene som ikke gå over når det ikke er «in» lengre 🙂
   Gøy å høre 🙂

 3. Fantastisk Julie 😀 Virker som du har funnet en god balanse i livet, herlig!

  1. takk! 🙂 jeg føler det selv hvertfall:))

 4. Jeg er så enig!
  Da jeg fikk time med personligtrener, og han skulle sette opp treningsprogram til meg, ble han faktisk sjokkert(?!) over at jeg ville trene for å øke enda mer i styrke og ikke for å se ut som en «fitnessmodell»! haha
  Jeg trener hvertfall fordi det er noe som gir meg glede i hverdagen, og for jeg får eg god følelse når man klarer målene man setter seg! 😀

  1. jeg blir positivt overrasket selv når kunder faktisk vil prestere og bli bedre istede for å bli fit! det er sjelden vare nå om dagen 😛

 5. Jeg bare digger deg mer og mer Julie!!! 😀 Du har blitt mitt store forbilde når det gjelder tankegang rundt trening, kosthold og kropp! Jeg sliter litt selv med tanker rundt dette, men jobber med dette hele tiden. Jeg har gått ned ca 30kg, og er superfornøyd med det!! 🙂 Samtidig føles det veldig godt å nå rette fokus mot litt andre ting. For første gang på flere år, står ikke det å gå ned i vekt som et av mine mål. Jeg skal litt ned i fettprosent og bygge muskler, men vel så viktig; Jeg vil bli STERK og prestere!! 😀 Jeg trener fordi det gir meg energi og glede, jeg føler meg bedre, jeg elsker følelsen av å stadig kunne løfte tyngre og løpe raskere, bedre kondis og utholdenhet og generelt bedre helse og imunnforsvaret mitt er 10x bedre. Før var jeg veldig mye syk og forkjøla, nå så og si aldri. Herlig!! 🙂 Mitt håp og mål, er å klare å få et like avslappet forhold til dette som deg!

  1. haha så skjønn du er Lise ! 😀
   du har gjort en vanvittig bra jobb og du har virkelig kommet langt! bare det med at helsen din har blitt bedre er jo knall bra. Økt styrke og kondisjon er jo også gode bonuser man får ved hardt arbeid og dedikasjon:) Så god du er! 😀

   1. Bare hyggelig du <3 Tusen tusen takk!! 🙂 jeg er veldig fornøyd og stolt av hva jeg har oppnådd til nå 😀

    1. bra, det har du all grunn til!! 🙂

     1. Takk skjønne deg <3

 6. Du er så utrolig god og flott! Blir virkelig inspirert av din styrke både fysisk og mest psykisk! Liker at du er så reflektert og ikke bare tar alt for «god fisk» 🙂
  Mange av dine innlegg har hjulpet meg på vei med å se på meg selv i et nytt og bedre lys. Sitat: «Din verdi som person er konstant, uavhengig av utseende og prestasjoner. Du er deg og har en konstant verdi som person!» Noe av det beste jeg har lest i 2013. Som jeg tar med meg videre inn i 2014 😉
  Takk for at du er du, Julie! Virkelig flott er du! 🙂

  1. Såå herli å høre Maria. Nå ble jeg glad! Jeg er så glad for at jeg kan inspirere deg til å se din egen verdi, noe bedre enn det kan jeg ikke tenke meg 🙂 Tusen takk for at du leser bloggen og at du kommenterte! 🙂

 7. Bra skrevet 🙂 selv har jeg vært på trening i kveld. Men har å spist en pose potetgull etterpå :p uten dårlig samvittighet 🙂

  1. såå bra Silje!! Dårlig samvittighet stjeler livskvalitet, og det er ikke noe vits i å la mat ødelegge livkvaliteten, det som er så godt! 🙂

 8. Herlige Julie! Jeg kommenterer ikke ofte, men vil bare si at jeg liker deg og bloggen din så utrolig godt. Du er den eneste bloggen hvor jeg setter pris på en videoblogg i ny og ned. Takk for at du er så reflekterende og motiverende.
  Det viktigste for meg er at treningen er lystbetonende, har ikke noen spesifikke mål og følger heller ikke noe fast program, men det fungerer for meg. Jeg drar på treningen fordi jeg liker å trene, jeg liker følelsen av å bruke kroppen min og det å se fremgang. I perioder trener jeg mye i andre mindre. Hadde nok hatt mye større fremgang med noe mer fast, men trives slik jeg har det nå. Kostholdet er så som så, kunne vært endel bedre, men for min del er litt sjokolade viktigere en flat mage 🙂

  1. Tusen takk for det Linn, så koselig å høre!! 🙂
   Det du sier der det er faktisk veldig unikt og utrolig bra! det virker som det å ikke ha et spesifikt mål og det å slå seg til ro med at man har det gøy med treninga er sjelden vare om dagen. You go girl!! 😀 btw, såå enig med deg ang. sjokoladen 😉

 9. Dette er så viktig! Og aller mest viktig er det at du gjør det DU har lyst til akkurat nå. Jeg kunne aldri holdt på med noe som jeg ikke liker og jeg ikke synes er gøy, og dette tror jeg gjelder for veldig mange. Det nytter ikke å trene knallhardt og spise torsk og brokkoli hele året bare fordi du trener mot konk eller føler at du MÅ. Det må være en indre gnist, noe i deg som sier at «dette har jeg LYST til akkurat nå!». Hvis ikke er jeg overbevist om at en ikke oppnår målene sine. Mitt forhold til trening og kropp koker alt i alt ned til mestringsfølelse. Dette året er fokuset fitness, og jeg er overbevist om at jeg kommer til å føle like mye mestringsfølelse når jeg står på scenen i høst som jeg har gjort når jeg har løftet på NM eller i andre konkurranser og nådd personlige mål. Det er ingenting som er feil i forhold til trening eller hva en ønsker å holde på med, det viktigste er at hodet er med!

  Kjempefint innlegg, og vi er mye på samme side. Treningsglede er alt. Hva som gir treningsglede er så mye, det sosiale, endorfiner og mestringsfølelsen. Ja takk, gi meg alt jeg kan få av positiv input liksom, det er jo det som gjør det gøy! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *