JEG GIR OPP

Neida, bare nesten.

Av og til vil jeg bare klistre på et smil og nikke, jatte med og gi helt opp å dele min mening om alt som diskuteres om trening og kosthold. I treningsbransjen er det enormt mange meninger – og ikke bare meninger men svært bastante meninger og mye det-har-jeg-erfart-så-det-stemmer-for-alle mentalitet.

Jeg kan godt diskutere, men av erfaring så fører det til uvenskap og murring, usaklig krangling (spesielt på nett) og generelt dårlig stemning. Det er ikke om å gjøre å dele sin mening, det er en kamp om å rettferdiggjøre det man selv gjør og forsvare det med sitt liv. Med unntak- noen kan faktisk diskutere saklig.

Man kan vise til forskning, egen erfaring og all logikk i himmel og på jord, og likevel vil det alltid være noen som er uenig. Når det kommer til treningsresultater så er det så uendelig mange variabler som spiller inn på et resultat at det er så og si umulig å si at det er omega3 som gir optimal fettforbrenning eller at det er 58 timers hvile som gir stor biceps. Det er sikkert en kombinasjon av en million ting som fører til muskelvekst i kroppen, eller fettforbrenning for den saks skyld.  Det er ikke nødvendigvis den «magiske» morraturen du absolutt skal gå.

IMG_7597-001

Alle kan ikke være enige om at alt er bra, så velg deg ut noe du vil teste ut og virkelig gå for, eventuelt velg deg en PT som du vil stole på. Selv bruker jeg metoder som jeg har troen på og som jeg mener er bra, og ofte stemmer det også for mine kunder. Det passer likevel ikke for alle, og det er derfor jeg har individuelt tilpassede opplegg som jeg justerer. Det er også slik at enkelte får best resultat av helt andre filosofier enn mine, og slik vil det alltid være.

Jeg blir stadig fristet til å tenke: Nå søker jeg jobb på Rimi.
Jeg orker ikke å heve stemmen, bruke albuene og braute meg frem med mine meninger og trening- og kostholdsfilosofier som om jeg var verdensmester. De som vil lytte får lytte. Jeg deler egne erfaringer og kunnskap jeg mener er rett og gjør mitt beste. De som vil brøle i munnen på meg og kravle seg opp på pidestalen med seg og sitt, viker jeg frivillig unna. Værsågod, gå forbi…

Jeg har ett ønske for 2014: Less talking, more action.

Mener du at du har verdens beste treningsmetode og måte å gjøre alt på – vis det i form av resultater, og hold munn frem til du har dem klare, så kan vi leve i undring sammen om hvilke av valgene dine som tok deg dit.

less-talk-more-action-01

8 comments
 1. Eg er HEILT med deg. Eg har i stor grad gått over til å nikke og smile, og tenke «whatever floats your boat». Spesielt når det er gjengangarar. Det sparar ein for mykje frustrasjon, og dei lærer (forhåpentligvis) av sine feil.

 2. Herlig, å jeg er selvfølgelig helt enig 😉

 3. Herlig, å jeg er selvfølgelig helt enig 😉

 4. Så enig! Mange burde bli flinkere til å stole på seg selv og gå all-in i det de gjør, i stede for å la seg påvirke av alle andre sine meninger 🙂 Utrolig fin header 😀

 5. Godt sagt! Vi er alle forskjellige og det burde da være en selfølge at det ikke finnes en «oppskrift» som fungerer likt for alle 😉

 6. KJEMPE bra innlegg!!! Måtte alle bedrevitere lese dette!

 7. Enig. Saklige diskusjoner, med gode menings og erfarings- utvekslinger FTW.
  Men du, den slogen «less talk, more action» hvor fikk du den fra? Det var nemlig mitt nyttårsforsett fra 2012 frem til nå hehe

 8. Helt enig! Alle er forskjellige og det er ikke alt som fungerer på alle! 🙂
  Less talking, more action!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *