DØDEN FOR 5 MYTER

Det florerer av myter om trening og kosthold. Dette er noen av dem som jeg støtt og stadig hører rundt omkring. Disse må dø en gang for alle!

1. Jeg brenner mer fett om jeg ikke spiser etter kl.18.
Dette er feil på alle mulige måter. Jeg vil tro at grunnen til at denne myten oppsto, er at mange blir kjeskne på kvelden og spiser derfor masse godis og dritt som fører til kalorioverskudd. Om du går opp eller ned i vekt kommer an på hvor mange kalorier du spiser TOTALT, uansett om du slutter å spise kl.22 eller kl.17.

2. Hver muskel må ha 1 ukes hvile før du trener den igjen
Om du er dopingfri så skal det mye til for at du klarer å ødelegge muskelen så kraftig på en økt i uken at du trenger 1 ukes hvile før du kan bruke den igjen. Nå tenker du kanskje at «ja, men jeg trener sykt tungt». Det gjør du helt sikkert, men dette stemmer for de aller, aller, ALLER fleste. Brystet ditt er klart igjen til bruk fortere enn du aner etter «chest day». Med mindre du er nybegynner eller har hatt en periode med høy frekvens, vil du mest sannsynlig få mye raskere fremgang om du øker frekvensen. Det har jeg skrevet om her.

IMG_8156-001

3. Jeg blir feit av fett.
Fett er essensielt for vår eksistens. Fett er med på å opprettholde så og si alle kroppens funksjoner, cellemembraner, hormonbalanse mm. Ikke unngå fett! Selolje, egg, kokosolje/melk og avocado er fantastiske kilder til fett. Daglig inntak bør være en selvfølge. Og igjen – det du «blir feit» av er kalorioverskudd, ikke et næringsemne.

4. Jeg kan ikke ha karbohydrater på kvelden, det lagres da som fett hvis jeg er i ro.
Jeg siterer Børge Fagerli: «I løpet av dagen blir både fettceller og muskelceller mer insulinresistente, men når man bruker musklene på trening så økes insulinfølsomheten selektivt i muskler, og innkommende kalorier har en høyere sannsynlighet til å styres til oppbygging og restitusjon over lagring i fettcellene«.  Spis karb på kvelden for restitusjon etter trening, mindre cravings, kontrollert sult og bedre søvn.

5. Jeg må spise frokost, hvis ikke stopper forbrenningen.
Først og fremst: Ingenting i kroppen din stopper opp så lenge du er live.  Spis første måltid når du er sulten. Om det er kl.07 eller kl.12.30 spiller ingen rolle.

IMG_8126-001
Topp // Tights (tilbud!!!)

5 comments
  1. Det blir vel litt feil å skrive: «Å trene muskelen en gang pr. uke er bortkastet tid, og du vil mest sannsynlig få mye raskere fremgang om du øker frekvensen». Jeg har en 4 splitt og har hatt kjempe fremgang, til tross for at muskelgruppen kun trenes en gang i uken. Så at det er bortkastet tid er vel ikke helt rikitg? Mulig du ikke mente det på den måten heller og at det er jeg som missforstår 🙂

    1. Veldig sant Thea! Jeg skal omformulere meg der 🙂 Takk for tips!

  2. JA! Takk 🙂 I tillegg så har vi min personlige favoritt «Muskler veier mer enn fett». Nei, 1 kg muskler og 1 kg fett VEIER like mye, men 1 kg fett tar mer PLASS enn 1 kg muskler… Ikke helt det samme

    1. Hahah den ja- helt enig med deg der ! ;D

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *