PÅVIRKET ?

Jeg tenkte mange år tilbake i tid og kom på noe artig. Da jeg var fjorten og femten år likte jeg ikke at jeg hadde «stor» rumpe og ville at den skulle være så liten som mulig. Jeg syns alle de andre tynne jentene hadde så fin,liten rumpe. Nå, i 2014 så kan rumpa nesten ikke bli stor nok og jeg regelrett sikler etter jenter med stor rumpe! På årene mellom har jeg dog fått et mye sunnere forhold til egen kropp og higer ikke lenger til å bli så tynn som mulig, men likevel er det rart at synet på det som er fint forandres så drastisk.

IMG_8542-001

Personlig kan jeg lett innrømme at jeg har blitt påvirket. Jeg fikk øynene opp for stor rumpe når det ble mer av det og det ble mer vanlig og «akseptert». Ikke bevisst, men underbevisst selvsagt. Det å være tynn var plutselig ikke nok.

For et år siden fikk jeg stadig mail fra jenter som ville ha mindre lår, og nå får jeg mye mer mail fra jenter som vil ha «quads» og trene «squats». Mange vet jo ikke at squat bare er knebøy på engelsk en gang, de har bare sett hashtaggene på instagram. Jeg tenkte på det i går – jeg tør å påstå at vi er lette offere for dagens hyper og det som er in, meg selv inkludert!

blogg 20141
Ny toppCapritights (adlinks)

Er det noe galt i å bli påvirket? Selv vil jeg jo si at big quads & brazilian ass ikke er noe ille å ville ha. Men samtidig kan man jo lure på hva man ville hatt om man ikke hadde hatt noen andre rundt seg eller sett bilder av noen andre. Kanskje vi hadde vært fornøyd med slik vi ser ut og ikke higet etter noe bedre eller anderledes?

En ting har ikke forandret seg fra jeg var liten til nå – jeg elsker og fascineres av muskler. Jeg har ikke vært en av dem som «ikke ville bli stor», så på det området har jeg ikke blitt påvirket av andre. Men likevel ser jeg jo at jeg blir påvirket her og der likevel. Hva med deg ?

8 comments
 1. Så sant, så sant. Man blir nok mer påvirket enn man tør og innrømme 😉 Utrolig mange jenter som nå ønsker en sterkere og mer definert kropp enn tidligere, da var det om og gjøre og være tynn, men muskler var ikke hovedfokus. Ser man på fitnessbloggen er det flesteparten som ønsker seg muskler, og mange tar steget helt ut og ønsker å konkurrere i tillegg. Så ja, jeg tror mange blir påvirket 😉

 2. Det er jo helt umulig å ikke bli påvirket av noe. Se bare på reklame for klær, jeg strevde mange år med meg selv for min kropp passet aldri inn i de klærne jeg så. Nå har jeg vært så heldig å fått en sunnere kropp med trening og sunn kost , men fortsatt blir jeg vel utfordra eller påvirka av hvordan man bør se ut ifølge en reklamen. Jeg tror det er både bra og ikke bra å bli påvirka, det viktigste er en vel selv å være et sunt og godt forbilde! Du er et sånt forbilde Julie, takk for masse gode råd og all god oppmuntring!

 3. Ja det er ganske snedig hvordan det har forandret seg. Blir veldig påvirket selv av alle de flotte fitnessdamene på instagram osv. Men har heldigvis ikke noe anstrengt forhold til kropp, selv om jeg bruker mye tid på det. Husker faktisk selv da jeg var yngre og var lita og spe at jeg var veldig fascinert av muskler, og tenkte at det å være «stor» og sterk måtte være så utrolig deilig. Dette mange år før jeg tok i en vekt og hadde hørt om fitness 🙂

 4. uff ja, blir ofte veldig påvirket. Samtidig har jeg alltid vært stolt av å ha litt rompe, den har jeg nemlig fått en del skryt for. haha.
  Men jeg har alltid syns at jenter med litt muskler er fint, for det er ikke noe fint å være radmager, og tynn uten noe form for former. Husker jeg var fascinert av at Britney tok 600 situps om dagen. Hun hadde jo muskler på magen å greier! haha.

  1. Haha, husker det! Tok 600 en dag fordi hun gjorde det når jeg var rundt 10-12 år gammel en gang, fordi jeg leste det i et blad. 🙂

 5. Kjenner meg godt igjen i det du skriv! Eg hadde også kompleks for rumpa mi når eg var yngre, fordi den var stor og eg vrikka på rumpa (noko eg ofte fekk høyra av brødrene mine, som påstod eg vrikka på rumpa når eg vart sint fordi eg gjekk fort). Det tok meg lang tid å forstå at gutane såg på rumpa mi fordi dei likte den og ikkje fordi den var for stor. Når eg no trenar den ekstra mykje for å få den større, får eg fleire komplement for spretten og set stor pris på det! 🙂 Sprettrumper er sexy!

 6. Hei er det vanlig å veie en del kilo mer når man er syk, og tar antibiotika? Veide meg i kveld (smart!) og veide plutselig 4-5 kg mer enn jeg veide for en uke siden! IKKKK!

 7. Jeg har vært der jeg også! Jeg ballanserte helt på kanten en stund av spiseforstyrrelse når jeg var ung og usikker, bare jeg så tynn nok ut ville ting ordne seg. Dette var ikke så mye reklame som gjorde dog, som andre unge med ugjennomtenkte kommentarer om valpefett og diverse, selv om jeg var ganske slank. Nå er jeg mye tryggere på meg selv og tøffere til å gå etter det jeg liker, jeg har også blitt veldig flink til å fokusere på fremgang i trening og øking av styrke fremfor at jeg må trene sånn og sånn for å få den og den fysikken. Jeg blir jo selvsagt inspirert av treningsbilder på blogger og instagram, men da prøver jeg heller å tenke at de har jobbet hardt for den kroppen, men hun har ett annet utgangspunk og gener enn meg, jeg vil også jobbe hardt, men kommer ikke nødvendgivis til å få samme resultat, og det er ok 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *