NOEN TANKER OM DOPING

Bol, steroider, vekst, you name it.. Vi har alle hørt om det og det blir mer og mer av det. For det er det som er sant. Det blir mer og mer vanlig, også blant jenter.

Jeg dømmer ingen for å bruke noe og jeg dømmer heller ingen som bruker det. Vi er mennesker hele gjengen og ingen av oss er perfekte nok til å dømme andre.

Selv har jeg, fra dag 1 med styrketrening, bestemt meg for å bygge muskler på 100% naturlig vis uten noen form for hjelpemidler. Personlig mener jeg at jeg skal bygge kropp uten, og om det betyr at jeg må bruke en livstid på å bygge muskler så får det være. Jeg tror vi kan komme langt med vår egen natur om vi bare behandler den bra, trener og spiser bra og er tålmodige. Ja, det tar lengre tid, men jeg har all tid i verden. Min egen bror, Joakim Rafoss og kjæresten Min Gøran er gode eksempel. Det går an å bygge en enormt stor og bra fysikk helt uten dop, men det har tatt tid og krever dedikasjon og hardt arbeid.

insta
Fra instagram: pt_julie

Om jeg aldri får fysikken til en gullvinner i fitness på naturlig vis så vil jeg heller ikke ha det.

Jeg er fast bestemt på min mening om doping, men det betyr ikke at jeg dømmer andre. Andre får gjøre akkurat som de vil, men jeg støtter ikke dopingbruk, jeg oppfordrer ingen til det og jeg kommer aldri til å røre det selv. I jobben min som coach har jeg nulltoleranse for doping, rett og slett fordi jeg ikke vil bli knyttet opp til noe som har med bruk å gjøre. Jeg syns det er viktig å være klar på hva mitt standpunkt er, så får andre mene det de vil uten at det gjør noe 🙂

Jeg skriver ikke dette for at jeg skal fremstå som bedre enn andre, men jeg syns det er viktig å få frem min mening om dette da det er noe folk ikke snakker høyt om men som likevel er en realitet.

Div4

Foto: Helene Drage Sommer

32 comments
 1. Du er et stort forbilde Julie og støtter virkelig din mening da det kommer til dette. Jeg tenker akkurat det samme, elsker styrketrening og jobber mot bedre kropp og fysikk på den naturlige måten! 🙂

  1. så godt å høre Karoline!! tomlene opp 😀

 2. Amen! Jeg har selv sett på nært hold hva doping kan gjøre med et menneske, tenker da på psyken til vedkommende som ofte blir helt brutt ned. Det er trist og veldig lite verd å ødelegge seg selv slik :/ Jeg ser nå bare opp til folk jeg vet er dopingfri – og derav min kjæreste og samboer som ser ut som en gud men som har trent målrettet og hardt i mange år og alltid vært ren 🙂
  ja til en dopingfri og sunn kropp!

  1. Så absolutt, ingen tvil om at det er ødeleggende! All ære til dem som driver rent og presterer bra likevel 😀

 3. Jeg trodde faktisk færre og færre brukte det, siden man vet mere og mere om hvor farlig det er… Tydeligvis ikke. Jeg er totalt mot doping, og kan faktisk ikke skjønne hvorfor noen bruker det. Er det moro å ha en kropp man faktisk ikke har bygd selv?? For det er jo realiteten. Nei hardt arbeid er det eneste som funker, godt man har slike som deg som har skjønt det og står fram som gode forbilder!

  Ha en fin dag 🙂

  1. Ikke bygd selv? Er du seriøs? Tror du at noe skjer av seg selv uansett bruk av doping eller ikke??? Grov
   Misforståelse!! Veldig feil

   1. tror du misforsto kommentaren litt og 😉
    Ting skjer mye fortere ved bruk av doping, og jeg vil påstå at mange av dem som bruker det ville ikke sett like ut om de ikke hadde brukt det.

  2. Det er ikke det intrykket jeg har, dessverre 🙁
   Bra at vi er enige! Det er klart det krever arbeid selv om man bruker dop, men det krever desto mer jobb og ikke minst tålmodighet å gjøre det uten 🙂 Ha en fin uke og takk for kommentar! 🙂

 4. Vel, for min del er det 2 ting som gjelder; treningsglede og en frisk og sterk kropp/psyke. Trenger ikke noe annet enn mat og aktivitet da 😀
  Fint av deg å poengtere dette på den måten du gjør her, Julie. 🙂

  1. Det er mer enn bra nok det spør du meg Astrid! 😀

 5. Jeg er skikkelig imponert av det du skriver;)
  Når man ser en flott, ung jente som deg blir man utrolig motivert;) Ihvertfall når man vet hvordan kroppen din har blitt ved hjelp av hard trening og mat:)

  1. så bra Karoline ! Nå ble jeg glad 😀

 6. Jeg er så enig, så enig med deg Julie! Det er trist hvor «vanlig» det har blitt – spesielt nå blandt jenter. Her er det også nulltoleranse – og det er så godt at vi er flere om det 🙂

  1. ja, ikke sant! Vi dopingfrie må så frem og vise at der er mulig å bygge uten hjelpemidler 😀

 7. Det er trist at folk må trå til sånne midler for å oppnå falske resultater. Om det er meningen at man skal bli så og så stor, så kommer det av hardt arbeid. Å putte dårlige preparater inn i kroppen som ikke er naturlig sier seg selv å være utrolig farlig, og har ufattelige bivirkninger. Bare synd at folk ikke ser konsekvenser.

  1. det er vel når deseperasjonen slår inn, at man ikke klarer å gjøre det natulig og ta den tiden det trenger, at det blir alt for lettvint å bruke hjelpemidler. Utrolig trist at det er viktigere enn helse for mange 🙁

 8. Synes det er så bra og samtidig viktig å få frem hvor mye man faktisk kan få til uten å ty til doping eller andre hjelpemidler som ikke er naturlige. Jeg tør påstå av du er et fantastisk forbilde for mange! Du viser at det er mulig uten doping, se bare på din fantastiske fysikk 🙂 Hadde det vært enkelt å bygd muskler naturlig hadde kanskje alle gjort det, men det krever tid og dedikasjon slik du beskriver. Et fornuftig, ærlig og motiverende innlegg! Det ER mulig, jeg HAR troa 😉

  1. Tusen takk Cathrine! sååå gøy å høre 🙂 Det tar tid men det er så absolutt mulig! 🙂

 9. Som om jeg skulle skrevet det selv! 🙂 Man kan få til mer enn man tror den «reine» veien bare man jobber hardt nok 🙂

  1. så absolutt!! 😀

 10. Jeg leser flere plasser at doping ikke er så uvanlig som man skulle trodd. Jeg kan absolutt ikke si at jeg ikke dømmer de som doper seg, for det gjør jeg! Syns det er sleipt og ikke minst idiotisk når man vet hvor helseskadelig det kan være. Jeg kunne aldri vært stolt av kroppen min om jeg hadde bygd den med steroider.

  1. Det er nok mer i fitnessmiljøer enn andre, men uansett trist.
   Jeg tenker også at jeg vil vite meg selv at kroppen min er 100% naturlig bygget og kan ikke tenke meg at følelsen er den samme om jeg hadde brukt noe for å boost fremgangen

 11. Tar personlig helt avstand til det selv, kunne ikke sett for meg å utsette kroppen min for noe slikt bare for å oppnå ett mål litt raskere! Jeg tar stor stolthet i at jeg gjør meg fortjent til både fysikk og styrke, uansett om det går i skilpaddefart, det er 100% meg og min kropp 🙂 Synes det er utrolig bra at du tar opp tema som dette og sier hva ditt standpunkt er! Jeg er selv ikke i ett miljø der jeg ser noe til doping, men om noen føler seg presset til å bruke noe de egentlig vil tror jeg ordene dine virkelig kan hjelpe og gjøre en forskjell 🙂

  1. Så bra at flere mener det samme! Herlig 🙂 helsa bør komme først uansett hva slags mål man har spør du meg 🙂
   Tusen takk for kommentar! 🙂

 12. Keep on preaching the good stuff sister. Respekt. Hilsen storebror

  1. i will! 😀 Klem 🙂

 13. Bra budskap! Problemet er vel at de som bruker doping ikke er ærlige om det, at de som bruker sier; nei, jeg bruker ikke! Jeg er helt ren. Etterhvert vet en ikke hva en skal tror på. Er personlig fult og helt imot doping, men skulle ønske vi hadde mer åpenhet rundt det. At de som bruker kunne sagt; ja, jeg bruker. Dessverre vil nok få innrømme dopingbruk om de på en eller annen måte ikke prøver å anbefale deg/selge deg noe, det fordi det tross alt er ulovlig. Noe som er skummelt for unge utålmodige som kommer inn i miljøer hvor doping er akseptert. Håper Norges fitnessforbund(?) kjører en sterkere ‘mot doping’ profil fremover.

  1. Ja det er nettopp det som er så kjipt for oss som faktisk tar avstand fra det. Få innrømmer at de bruker, og jeg skulle ønske at de i det minste kunne stå for det siden de har tatt valget. samtidig så skjønner jeg det og, om jeg hadde brukt så hadde jeg nok ikke sagt det til noen med mindre de spurte.
   Det er såpass mye doping i NKF (ikke noe å nekte for dessverre..) at jeg tror det ville blitt ganske stor motstand om det ble ulovlig eller dopingtesting i konkurransene :/ takk for din mening!

 14. Mange tenker kanskje wow for en fysikk når de ser en misbruker. Men hvis jeg ser en typisk boler med kone og/el barn tenker jeg stakkars dem. Fordi jeg vet hvordan de fleste blir ift aggresjon og mentale svingninger i hjemmet (og utenfor) i tillegg til alt det andre som følger med. Liker at du bruker ordet Dop fordi det er akkurat hva det er. Like ille som alt annet doping der ute.
  Men når det er sagt er det sinnsykt lett å se både på menn og kvinner at de misbruker.
  Du ser det ofte på en helt unaturlig fysikk oppmot det ekstreme. Og kjevene de blir unormalt brede og det synes ekstremt godt på damer. Hurra for en naturlig trent kropp 🙂

  1. Ja, det er helt klart bieffekter man ikke ønsker hverken selv eller å være vitne til. Bra at du kan være med å advare dem som ikke vet om dette, for det er jo faktisk mange bakdeler og en mørk side ved bruk, selv om det ser «fint og flott» ut på utsiden!
   Takk for din kommentar! 🙂

   1. Den gjengen jeg var en del av brukte mye steroider. I dag er det under 50% av oss som har beholdt livet. Drap,selvmord,ødelagt lever/nyrer, forvaringsdommer,vold mot nære relasjoner,depresjoner,hjerte som vokser,ødelagte familier og en rekke inn og ut skrivingen fra fengsler og psykiatriske klinikker er den sanne baksiden av medaljen. Ofte begynner brukerne også å utvikle diagnoser som: megareksi, ortodoksi,personlighetsforstyrelser, rusavhengighet og symptomer som kan minne om sosiopati. Mange sliter med vold og psykiske problemer I mange år etter bruk. Det eneste som jeg husker av positivt ved bruken var hurtigere gode resultater, og økt seksualitet, som å kunne mestre å ha sex en hel dag eller natt. Altså denne Supermann følelsen, etter bruken følte man seg som MrBean og tok da ofte en ny kur for å dempe dette. Bra refleksjoner Julie og et + til at bruken nå er kriminalisert.

    1. Så bra at du forteller dette !
     Så galt kan det faktisk gå, og det er tilfelle for mange. Tusen takk for at du deler! Alt for få snakker høyt om dette, og jeg syns du skal fortsette å spre det. Ha en fin dag 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *