BOOTYMANDAG – HJEMMETRENING MED STRIKK

God morgen folkens !
Det er mandag igjen, og i dag skal jeg snakke litt om bruk av strikk for å aktivere rumpa. Utrolig enkelt og effektivt! Selv trener jeg ofte rumpa uten vekt i det hele tatt. Strikk gir god motstand i seg selv.  Her har jeg valgt ut noen enkle øvelser du kan gjøre både hjemme og på gymmet.

IMG_8707-003

Knebøy med strikk rundt knærne. Utfør knebøy som normalt, men pass ekstra godt på å presse knærne ut slik at de går i samme retning som tærne. Bruk en strikk som er så hard at du kjenner det godt i rumpa.

Kollasjer3

Legg strikken rundt knærne og ta lange steg til siden mens du strammer rumpa. Husk å ta steg både til høyre og venstre 😉

blogg 20148-001

Denne har du kanskje gjort i kabel? Gjør det på samme  måte her. Stå støtt på det ene beinet og før det andre beinet bak mens du styrer tåa litt ut til siden og strammer rumpa. Det er ikke nødvendig å ta beinet så langt bak, hold kontakten med rumpa hele veien og ikke bruk korsryggen for å føre det lengre bak. Ta beinet bakover og tilbake til utgangspunktet ønsket antall ganger.

IMG_8713-001

IMG_8714-003

Den velkjente glutebridgen med beina på puff (bruk det du har! ;)) Infoen du trenger står på bildene. Denne kan du også kjøre me beina på bakken, eller som i hipthrust hvor du lener øvre del av ryggen på sofaen og har beina i bakken eller på puff.  Jepp – jeg liker ikke føtter så derfor er de dekket av en smiley.

Disse geniale strikkene finnes i forskjellige farger med forskjellig motstand. Rød (lett), grønn (medium) og blå (hard).  Du finner dem her til en fin pris.

Der har du et knippe med øvelser som kan gjøres hjemme. For å få en helhetlig økt ville jeg startet med utfall med bakre bein på puff/stol/det du vil og avsluttet økta med 50 burpees eller spensthopp. God trening !

6 comments
 1. Dette var gode tips til hjemmetrening 🙂
  Hvilket styrkenivå på strikken anbefaler du å begynne med? Spesielt med tanke på øvelser som glute bridge? Jeg ser du bruker den røde på bildene (lett?)?

  1. i glutebridge kan man ha en del motstand faktisk, så medium tror jeg du fint kan begynne med 🙂 Jeg bare brukte rød på alle for enkelhetsskyd 🙂 Ellers ville jeg kjøpt alle tre, for det er litt variabelt hvor tunge øvlesnene er 🙂

 2. Har trent rumpe i dag jeg og. For min del ble det knebøy (passet på å få kontakt med rumpe) og hip thrust med vekt. Supereffektivt!

  1. Bra! 😀

 3. Strikk er en del av en ønskeliste som har begynt å bli durabelig lang! Må gå en halvtime til og fra senteret der jeg trener, å er været jævlig nok hender det rett som det er at jeg ikke orker, da hadde strikkene vært perfekte! Må snart vinne i lotto, ser jeg!

  Digger disse innleggene dine! Prøver for harde livet å aktivisere rumpa og utføre øvelser med korrekt teknikk så ikke andre muskler tar over jobben, men merker at jeg sliter litt med det, spesielt i bulgarske utfall merker jeg at fremside lår på beinet på benken belastes? Uansett, tusen takk for at du tar deg tid til å dele råd og øvelser med oss! Jeg setter i allefall stor pris på det 😀

  1. Fornuftig! 🙂
   I bulgarsk utfall er det umulig å ikke kjenne noe i lårene også, da de gjør mesteparten av jobben. Gå dypt og stram rumpa hele veien så vil den «bli med på draget» 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *