«ÅRH, JEG ER SÅ VANNETE»

Utifra nettstedsstatistikken min å dømme så er det tre ting som skiller seg ut som interessefelt for de som finner bloggen min; Rumpetrening, hvordan få troen på seg selv og vannvekt. Sistnevnte har jeg skrevet om før her, men jeg tenkte å snakke litt mer om det i dag siden det er noe mange av dere bekymrer dere for og ønsker å vite mer om.

18

Den dagen dette bildet ble tatt av Helene følte jeg meg sykt vannete. Kunne noen andre se det enn meg? Neppe.

Først og fremst;
– Har du tenkt på hvor utrolig naturlig og normalt det er at kroppen samler vann?
– Har du tenkt på hvor mange mennesker i verden som ikke legger merke til hvor vannete de er fra dag til dag?
– Har du tenkt på hvor lite du kan gjøre med det, og at det blir mest sannsynlig verre når du stresser med det?

Vi stresser alt for mye med dette mange av oss og vi merker det i det sekundet vi står opp av senga. Kanskje også før – på hovne fingre og håndledd. «Ånei, i dag er jeg vannete!!». Tenk på alle de tusen menneskene som ikke er inni fitnessbobla som ikke en gang vet at man kan variere i vekt fra dag til dag og at man faktisk er større enkelte dager og mindre andre dager. De lever i god tro på at de ser like ut hele tiden! Det er ikke sjeldent jeg hører «årh, jeg er så vannete i dag, og i tillegg er jeg helt flat». Folk utenfor må jo lure på hva i alle dager det er som foregår.

bloated-pig-approaching-trough

Mitt råd er: prøv å ikke studer deg selv i speilet hver dag. Vannmengden i kroppen går opp og ned og det er slik det skal være når kroppen fungerer optimalt. Prossesser skjer i kroppen, og da holder vi mer vann. Og det er BRA!

Det å være klar over hvor vannete man er til en hver tid er ikke annet enn stressende og negativt for psyken din, og det går også utover vannsamlingen, tro det eller ei. Prøv å ikke fokusere på det. Spis som du pleier, tren som du pleier, smil og vær glad. Du kan ikke påvirke kroppens naturlige vannsamlig noe særlig uansett, det går sin gang.

10 comments
 1. Bra skrevet, kjære.

  Kroppen driter i hvordan den ser ut. Kroppen vil bare fungere så optimalt den kan, slik at vi kan ha et så bra liv som mulig – som ikke bør være avhengig av hvordan vi ser ut!

  1. takk :*
   nettopp! 🙂

 2. Takk jeg trengte den idag!

  1. hehe jeg og ;D

 3. Kjempe godt poeng Julie! Den trenger nok de fleste å høre:D

  1. 🙂 jepp, vi går nok litt opp og ned i vannvekt alle man! 🙂

 4. Trur ej trengte å høyre den!
  Syns bloggen din e superbra frøken! Du he et litt anna fokus enn monge andre treningsblogga, et fokus ej e meget fan av 🙂

  1. Så bra å høre Karina 🙂 Takk for det! 🙂

 5. Haha, personlig er jeg interessert i både trening og kosthold, men merker at det ikke er en like stor livsstil, da dette problemet virker både latterlig og fjert for meg 😉 Tenker aldri på at i dag holder jeg mye vann. Har nok et par kilo ekstra på kroppen og føler meg litt for tykk hver dag, da blir nok det å være vannete bare en bagatell 😉

  1. hehe du er heldig som ikke merker det! 😛

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *