KVINNEDAGEN FEIRES SOM HUSMOR

IMG_9052-001

GRATULERER MED KVINNEDAGEN ALLE JENTER OG DAMER ! Jeg tenkte å feire dagen med å gjøre noe skikkelig husmoraktig – nemlig å oppholde meg på kvinnens rom, kjøkkenet! Hehe, neida. Jeg sier ikke at vi bare hører hjemme der, men jeg er faktisk fan av kjønnsrollene. Vi damer holder oss inne. Rengjør, lager mat og vasker klær mens mannfolka fikser bilen, måker snø og fikser huset. Hvorfor gjøre ting man ikke kan bare for å trosse kjønnsrollene som er veldig naturlige? Hadde jeg vært flink med bil hadde jeg selvsagt fikset i vei, men jeg tror det er best for både Gøran og meg at jeg dropper det.

Jeg syns hele hysteriet rundt dette med at mannfolka skal gjøre rent like mye som damene osv bare er noe styr. Jeg vil helst gjøre rent og vaske klær selv hvertfall (da vet jeg at det gjøres på min måte;P) , så her i huset får Gøran være så mann som det går an å bli ! Kanskje mange av dere er uenig med meg om dette, men det viktigste er vel å finne ut hva som funker i ens eget hus 🙂

IMG_9054-001

Planen i dag er å prøve meg på Kristine Webers proteinbrød fra den nyeste boken hennes, siden jeg fikk masse sesam-mel av x-life nettopp. Da har jeg alt jeg trenger for å prøve det. Spennende ! Proteinbrødet blir sikkert knall godt med krydderskinke, ost og agurk, og kanskje også med filadelfia sjokolade? Vi får se. Om det blir en suksess så dukker det nok opp bilde på instagram.  Jeg har gått til innkjøp av vikingmelk og smør, så kanskje jeg slår til med vaniljefudge også… 😉 Jeg elsker helger! God tid til å koble av og kose seg med gjøremål man ikke har ro i kropp og hode til å gjøre i ukedagene. Jeg begynner faktisk å like baking. Avslappende og koselig for en husmor 🙂

Hvordan feirer du kvinnedagen ?

 

Innlegget inneholder sponsorlinker

10 comments
 1. I dag gjør jeg det jeg elsket av alt, tilbringer tid ved symadkinen. Skapet noe , koser meg med sortering av stoffer etter farge og lytter til nydrlig musikk (pangløyte) Ellers er det gøy å lese dine tanker om kjønnsroller, er helt enig med deg, for det fungerer best hos oss også. Ha en nydelig kvinnedag!

  1. Så koselig, og bra at vi er enige 🙂

 2. Så enig! Kan godt kjempa for kvinners rettigheiter, men sjølv likar eg best å stå på kjøkkenet og laga nokke godt! Så som deg er det akkurat det eg har tenkt å bruka dagen til! I tillegg til å vaska leilegheiten. Men eg kan ikkje nekta for at det er sexy med ein mann på kjøkkenet ellers som tek husvasken ein gang i blant 😉

  1. veldig enig med deg 🙂 Også er det veldig koselig å lage mat sammen med mannen også 🙂

 3. Hmm… «Vi kvinner holder oss inne. Rengjør, vasker klær og mannfolka(…).» Gjør som du akkurat vil- som kvinne kan du like mye som mannen mekke på bil som å stå på kjøkkenet! Det er vi vel for vel?!

  1. hehe jeg tok en generalisering på høyt nivå der 🙂
   Det beste, mener jeg, er om alle gjør det de er best på, og eventuelt prøver det de vil prøve, uavhengig av kjønn 🙂

 4. Småpjusket er ikke så viktig for min del, man skal jo tross alt ikke gjøre ting man egentlig ikke vil BARE for å trosse kjønnsroller og stereotyper, trivs en på kjøkkenet skal man selvfølgelig få gjøre det uten at det er noe pes, men saker som lik lønn for lik jobb, reservasjonsrett mot abort og den type større saker synes jeg det er viktig å slå ett slag for, siden det er noe som kommer til å forme både vår egen fremtid og hvordan våre barn ser på kjønnsroller i samfunnet når de vokser opp 🙂

  1. Helt enig med deg der 🙂
   Ting som påvirker fremtiden og virkelig gjør en forskjell er uten tvil viktig !

 5. Hvor får du tak i xanthan gum? 🙂

  1. iherb! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *