FROKOST OG SOKKEPRAT

IMG_9086-001

Dagens frokost !
Omelett med kylling, salat og russisk yoghurt på toppen. Har du prøvd russisk yoghurt? Det smaker veldig likt som naturell yoghurt, men den er mye tykkere. Jeg elsker smaken, så jeg bruker det som en fettkilde i tillegg til eggene 🙂 Jeg starter alltid dagen med fett og protein, og det er slik jeg fungerer best. Karbs til frokost trigger søtsug og sult hos meg, så det er forbeholdt middag og kvelds. Slik er vi forskjellige, men jeg merker stor forskjell når jeg har det slik i forhold til når jeg spiste karb til frokost.

IMG_9107-002
Myk og stretchy t-skjorte // Sokker

Over til noe helt annet ! Sokker ! Jeg har nettopp fått et par av min herlige sponsor x-life, og disse er fra Reebok. Dette er ikke kompresjonssokker, men myke og høye sokker med camomønster. Du får dem både i hvit, som mine, og i grønn, og du kan kjøre full stil med matchende hårbånd 😉 Jeg liker dem mest fordi de er dritkule og fordi det er deilig å ha på under trening og på gåturer for å holde oppe varmen i leggene. Jeg blir fort kald der, spesielt på gåtur, selv om resten av kroppen er varm.   Jeg tenkte også  å prøve kompresjonssokker siden Reebok har det også, i både sort og rød.

Det sies om kompressjonsskokker at…
– Det gir raskere restitusjon: rask rensing av laktat fra blodet
– Økt blodsirkulasjon: rask oppvarming og oksygen-sirkulasjon
– Redusert trøtthet: redusert muskelvibrasjon øker utholdenhet
– Redusert muskelfiber skade: kompresjon av musklene reduserer vevsskade
– Økt smidighet: økt propriosepsjon for smidighet og fart
(funnet på kiropraktorunhammer.no)

Vel, nå er jo jeg en skikkelig skeptiker og syns at mange av disse punktene virker litt for gode til å være sant. Spesielt dette med at sokkene skal redusere muskelfiberskade. Da må det isåfall være som en følge av økt blodsirkulasjon. Nei, jeg vet sannelig ikke hva som er sant. Har du prøvd kompresjonssokker, og hva er isåfall dommen?

Innlegget inneholder sponsorlinker

8 comments
 1. Først; nam, det så godt ut !

  Og vel, jeg elsker kompresjonstightsen min, selv om den ikke passer lenger. Og jeg tror virkelig på at det fungerer, å jeg skal anskaffe meg strømper også! Problemet mitt er at jeg ikke aner hvordan jeg skal matche det, haha!

  1. Jeg tenker at hvis man føler det fungerer så er vel det det viktigste 😀
   Jeg syns disse sokkene fungerte greit å matche siden de var hvite, litt gøy med noe nytt 🙂

 2. Kjøpte kompresjonsstrømper for å bruke på jobb, siden jeg går og står hele dagen. Vet ikke om det er innbilning, men synes ikke jeg blir så sliten i leggene når jeg bruker dem enn når jeg ikke bruker dem.

  1. hvis du føler det funker så er jo det bra nok 🙂
   Placebo eller ikke! 🙂

 3. Har brukt kompresjonsstrømper i 3 år, er kjempefornøyd! Blir ikke like «tung» i leggene under løping, virker knall forebyggende på betennelser i leggene, som jeg får kjempelett… Og de er gull nå når jeg er gravid, motvirker kramper i slitne bein;) får godt igang blodsirkulasjonen, så lenge de er i riktig str!! De jeg har kommer i forskjellige størrelser, ut fra hvor tykke legger man har;) ville vært mer skeptisk til unisize!

  1. hm, det høres jo bra ut 🙂 Jeg blir enda mer fristet til å prøve. 2xu kommer med noen komp.sokker snart, så da skal jeg skaffe meg noen i min str. Takk for at du delte din mening! 🙂

 4. Nam nam til frokosten! 🙂 Du, jeg har et spørsmål, knebøy! Jeg vet i bunn og grunn hvordan jeg skal utføre det, men jeg kommer veldig laaangt fram med overkroppen. Noen jeg ser, kjører med veldig rett overkropp, og jeg synes dette ser mer riktig ut. Er det riktig, eller…? Hva skal jeg eventuelt gjøre for å bli rettere?

  1. jepp, den var goood! 😀
   Knebøyen kan se forskjellig ut fra person til person, rett og slett fordi noen har lang overkropp og kortere bein, noen har lange bein og kort overkropp. Jeg vil tro at du kanskje er av typen som har kort(ere) overkropp, og kompenserer derfor med å lene deg frem. Bare en teori.
   Om du får filmet knebøyen din og sendt meg på mail så kan jeg se på det 🙂
   din.pt@live.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *