BOOTYMANDAG – SPØRSMÅL OG SVAR

Jeg får en del henvendelser ang. rumpe og rumpetrening. Det føles kanske som noen spørsmål er dumme og ubehagelige å spør, så da svarer jeg på en del av dem her. På den måten får du svar på det du lurer på, uten å føle deg dum ! Ingen spørsmål er dumme nemlig – det finnes bare dumme svar 🙂

IMG_8575-001
Tights // Sko (adlinks)

☺ 1. Om jeg sitter å strammer rumpa når jeg sitter f.eks. på jobb, vil det bidra til finere og fastere form på den? Bygger jeg musker ved å stramme den når jeg sitter og går ?
Svar:     Stramming uten belastning i seg selv vil nok ikke gi den største uttellingen på hverken form eller størrelse, men det det kan bidra til er økt bevissthet og muskelkontroll, noe som er kurrant når det kommer til rumpetrening. Blir du god på å stramme musklene og gjøre det bevisst vil du få mer ut av treningen din.

☺ 2. Får man slapp rumpe av løping?
Svar:     Løping i seg selv bidrar ikke til at du bygger muskler i rumpa, men langdistanse løping kombinert med kaloriunderskudd og ingen styrketrening kan føre til at rumpa blir «slapp», som et resultat av mangel og/eller tap av muskelmasse. Om du trener styrke i tillegg til å løpe så vil det mest sannsynlig ikke ha noe negativ effekt, sprint og kortintervall kan bare være positivt, men sørg for å prioritere styrketrening om større setemuskulatur er målet.

☺ 3. Har knebøy noen effekt på rumpa om man ikke går helt ned i «godkjent» dybde?
Svar :     En halvbøy eller kvartbøy har ikke effektiv virkning på setemuskulaturen. Skal du ha rumpeeffekt av knebøy så må du hofteleddet under kneleddet. Det viktigste, om du vil kjøre knebøy og få effekt, er å ha god teknikk og passe på at knærne går samme vei som tærne og at ryggen holdes rett. En dårlig utført dyp knebøy er ikke bra for noe, men heller skadelig.

IMG_7685

☺ 4.  Kan man bygge rumpe uten at man kjenner det brenner i muskulaturen?
Svar:    Jepp, det kan man. Så lenge setet er aktivert under treningen så vil du kunne bygge uten å nødvendigvis kjenne det.

☺ 5. Ligger det genetisk hvor stor rumpe man får, eller kan alle få like stor rumpe i teorien?
Svar:     Genetikken spiller mye inn når det kommer til hvor man har best fremgang og best forutsetning for å bygge muskulatur. Størrelsen og utseende på rumpa har også mye med fettlagring og gjøre, noe som også er genetisk bestemt. Men- alle kan bygge muskler i rumpa, uten tvil.

☺ 6. Jeg har skjønt at bruk av strikk under rumpetrening er lurt, men hvorfor?
Svar:    Strikk som motstandselement øker muskelaktiviteten og kan derfor brukes som et redskap for å skape mer jobb for setet. Ved bruk av strikk i f.eks. glutebridge vil også aktivering av gluteus medius øke – muskelen på bildet under.

glut

4 comments
  1. Herlig innlegg med gode tips! 😀

    1. så bra du syns det! 😀

  2. Gode svar som alltid! 🙂

    1. takk for det! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *