BOOTYMANDAG – CHALLENGE!

IMG_9045-002

Det er en ting som er i vinden om dagen, og det er utfordringer. Siden du som leser dette åpenbart er interessert i rumpe så regner jeg med at en rumpechallenge ikke er å forakte? Min utfordring er som følger:

blogg 201417

♥ Det som er viktig at dere husker på, er at enten om du velger å ha en rumpeøvelse hver dag i fem dager eller alle øvelsene på 1-2 dager, så trenger du ikke å ha mer enn 1-2 sett pr.øvelse, da det totalt sett blir mye mengde.  Jeg anbefaler å ha en rumpeøvelse hver dag i fem dager, eller 2 øvelser på dag 1, 2 øvelser på dag 3 og 1 øvelse på dag 5. Varier med belastning og antall reps. Det er selvsagt også viktig å utføre øvelsene teknisk riktig.

♥  Rumpa har godt av litt knaing da de fleste har triggerpunkter og stram muskulatur i setet. Har du ikke foamroller kan du bruke et rør som du limer fast skumgummi på, for eksempel. Aller helst vil jeg anbefale deg å invistere i en.

Lykke til ! 😉

4 comments
 1. Rumpe byggingen er igang 😉 Får jeg spørre hvor mye man «kan» gå ned på 2-3 uker? -uten at det går sååå mye utover muskler. Har så lyst til å miste 4-5 kg på 3 uker. Er det for mye?

  1. Så bra 😀
   Nope, anbefaler ikke 4-5 kg på 3 uker med mindre du er veldig overvektig. Fokuser heller på centimeter fremfor vekt 😉

 2. Hei Julie! Lurte på om du kunne svare meg på et spørsmål angående påstandene i denne artikkelen:
  http://www.treningsforum.no/php/art.php?id=3059

  Jeg er nemlig ca 100 cm rundt magen. Det høres sykt mye ut. Men altså, jeg vil faktisk påstå at jeg ikke er tykk eller overvektig. Og jeg er ikke godtroende, tror jeg, da jeg både sliter med negative tanker og vært sykelig undervektig før. Det er ingen andre som kaller meg feit heller. Ja jeg har fett på magen, men overraskende lite vil jeg si, i forhold til vekta. BMI’en min viser såklart overvekt, men jeg har en del muskler *skryte* haha. Jeg føler meg mer «bredbygd» enn at jeg har fett på magen. Ja det synes at jeg har ekstra flesk, men samtidig har jeg ikke mye mage som stikker ut, om jeg kan si det slik.

  Tror du jeg kan være i faresonen, som artikkelen påstår? Synes den var grusomt provoserende, for jeg var ganske tynn/lite fett på magen da jeg var på 80-88 cm rundt magen,slik som jeg er bygd (skylder ikke på gener eller noe! Jeg følte meg bra da, men var undervektig da…. Mener bare at noen er jo smalere/lengre/bredere osv enn andre, selv om de veier akkurat det samme). Og i denne artikkelen mener de at du er i faresonen om du er 88 cm rundt! Altså, måler jeg på feil sted eller noe? Haha. For klart, tynne jenter er friske å freshe. Men jeg mener at det kan da ikke være farlig for et friskt, trent menneske som spiser sunt og i blant skeier ut, med litt ekstra fett på magen MEN ikke er overvektig/fet/i faresonen for sykdom, å ha 88-90 cm rundt magen!!

  Om ikke dette bare ble rot; hva er din (profesjonelle/erfaringsmessige) mening?

  1. Hei Kristine !

   Det er vanskelig for meg å gi deg et svar på dette da jeg ikke har sett deg i virkeligheten og heller ikke har sett en reell scanning av magen din. Det er klart at det er inividuelle forskjeller på hvor bred midje man har. Når jeg holder målebåndet rundt meg selv og ser hvor mye 90 cm er så kan jeg ikke helt forstå hvordan det kan være helsefarlig i seg selv, men det det er snakk om er det viscerale fettet som ligger rundt indre organer, og om man har litt mer enn ingenting så er det mer farlig, om du forstår. Man kan jo ha ganske mye av det selv om magen er ganske tynn, så jeg må ærlig si at jeg ikke helt skjønner den direkte sammenhengen i artiklen. Jeg vil si den er litt svart-hvitt. Men- bukfett øker risikoen for div.sykdommer (som du ser opplistet i artiklen), så om du har litt er det verre enn å ha bittelitt, om du forstår, selv om det ikke er direkte livstruende.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *