TANKER OM KROPP OG SAMMENLIGNING

Jeg anser meg selv som en ganske selvsikker person, og jeg har slått meg godt til ro i den kroppen jeg har. Likevel  tenkte jeg på dette da jeg kom fra Oslo i helgen etter konkurransene. Jeg tok meg selv  i å ønske meg en annen kropp og tenkte noen sekunder på at jeg skulle ønske jeg så helt anderledes og mye bedre ut. Både med tanke på muskelmasse og fettprosent. I selskapet av titalls veildreide jentekropper kan alle og hver bli litt pjuskete i hodet. Jeg gikk på trening og tanken lå i bakhodet. Jeg vet at jeg aldri kommer til å bli petite og fjærlett, sånn er jeg bare ikke skapt. Jeg har konsekvent gått inn for å ikke ha forbilder innen fitness for å slippe presset jeg gir meg selv om å bli anderledes. Jeg vet jo dette så godt.

Hvorfor er det så lett å sammenligne seg med andre fremfor å sammenligne seg med seg selv? Hvorfor ønske seg en kropp man ikke er bygd for å ha og aldri vil få, istede for å se fine ting i sin egen?

IMG_9417
Antrekk: Shorts // Genser // Sokker (adlinks)

Det er klart man blir inspirert av å se så mange flotte jenter på en gang som jeg gjorde i helgen. Jeg har alltid vært fokusert på å konkurrere med meg selv og kun meg selv, men til tider kan jeg falle for å sammenligne meg med andre likevel. Under treningsøkta kjente jeg godt etter på disse tankene og minnet meg selv på at jeg har mitt unike utgangspunkt og jeg kan ikke se ut som noen andre uansett hvor mye jeg prøver. Min kropp har MITT utseende, jeg har MIN genetikk. Å ønske seg en annen kropp er bortkastet verdifull tid og energi.

Om jeg av og til ønsker meg andres kropp? Jeg trodde jeg hadde «vokst ifra» det,  men det hender faktisk enda. Det er da jeg må minne meg selv på at det finnes kun en av meg og min oppgave er ikke å prøve å bli som andre, da vil jeg alltid feile. Min oppgave er å bli den beste versjonen av meg selv, og ikke minst; like meg selv alltid, uansett hvordan jeg ser ut på veien mot mål.

IMG_9427-002

Nei, vet dere hva. Livet er for verdifult for at vi skal sløse tid, energi og følelser på å ønske å bli som noen andre. Elsk din egen kropp og make the best of it! Se deg i speilet – der ser du din eneste reelle konkurrent.

18 comments
 1. Kjempefint innlegg! Du har så rett i det du sier, og til syvende og sist teller utstråling og selvtillit en hel god del kontra hvor fin kropp man har.

  1. Jepp, kroppen er på langt nær det eneste vi består av! Det er så viktig å huske på det og 🙂

 2. Takk! Akkurat det eg trengte å høyra! Lett å sammanligna seg med alle andre no når det går mot sommar og man prøver å få bikinikroppen klar.

  1. så bra å høre Ingvild! tror vi alle trenger en påminnelse på dette iblant 🙂

 3. For et fin innlegg! Man kan ikke sammenligne seg med andre, for man må ta utgangspunkt i egen kropp, å alle er forskjellig, å takk gud for det :p personlighet å utstråling er mer enn en «fitness»kropp 🙂
  Du motivere meg til å fortsette å jeg ser på deg som et sunt å vakkert forbilde 🙂 så keep up the good work!

  1. det er så sant Elin 🙂
   Tusen takk for gode ord, du er herlig 😀

 4. Gode tanker! Er farlig fort gjort, så er viktig at vi er obs på det og kan ta tak i slike tanker når de kommer!

  1. jepp, veldig sant! Ta di med rota ;D
   God påske Kesia!

 5. Tusen takk for fint innlegg, det trengte jeg i dag . Du gjør en fantastisk jobb , god Påske!

  1. så bra 🙂 God påske til deg og! 🙂

 6. For å si det sånn… I mine øyne (og av og til må en faktisk se seg selv gjennom andres øyne fremfor sine egne, kritiske…) er du mye vakrere enn de på den scenen. Du utstråler friskhet og sunnhet, både fysisk og psykisk. Du er et forbilde når det kommer til balanse og treningsglede og viser hvordan trening skal være utfordrende, gøy og motiverende. Hvordan trening skal styrke ens mentale og fysiske selv – ikke bryte det ned med påtvungne dietter, morgenturer i halvsvime og å sulte seg.

  Jeg sier ikke dette for «å være snill» eller for å dulle med deg, det gidder jeg ikke. Tror faktisk dette er første gang jeg i det hele tatt legger igjen en kommentar til en av bloggene jeg leser. Men følte at det faktisk her var på sin plass å legge igjen en kommentar. Ta det fra ei som har slitt i mange år med SF, usikkerhet og manisk opptatthet av kontroll. Der du er er forbildet, drømmen. Vær stolt over det, forsøk å le over de tåpelige, men akk så menneskelige tankene hvor vi sammenlikner oss med andre og fortsett å vær den du er 🙂

  1. Tusen, tusen takk for denne kommentaren Silje. Jeg fikk faktisk tårer i øynene og det var utrolig godt å lese. Du aner ikke hvor mye en slik tilbakemelding betyr for meg! Jeg velger å ta det til meg 🙂 Du er ei herlig jente som faktisk tok deg tid til å skrive dette, tusen takk!
   sender deg en stor klem og ønsker deg en god påske 🙂

 7. Tankevekkende innlegg. Det er alt for lett å sammenligne seg med andre, og jeg er altfor «flink» til det selv kjenner jeg. Jeg ønsker å være tynn, ha tynne legger osv. sannheten er at genetikken min sier at jeg ikke kan få de tynne leggene jeg ønsker. Jeg har blant annet takket være deg, og flere av dine innlegg og dine synspunkter på hvordan en bør behandle seg selv, blitt mye flinkere og mye mer glad i meg selv og det jeg har! 🙂
  Som du sier er det veldig viktig å ta utgangspunktet i sin egen kropp, og det kan faktisk være veldig vanskelig noen ganger!

  1. Det er så sant Karoline! Du har DIN kropp og ingen andres, da gjelder det å være glad i og ta vare på det man har 🙂
   Takk for kommentar 🙂

 8. Takk for en fin blogg. Jeg setter veldig pris på det usminkede bildet av trening og fitness du gir med alle tanker angående kost, trening, sammenligning med andre, og viser at det er helt normalt, selv for ei som ser så bra ut som du gjør. Du virker veldig jordnær og reflektert i motsetning til det mange andre bloggere kan være. I tillegg så skriver du veldig godt 🙂 Fortsett det gode arbeidet med både trening og blogging. Du ser fantastisk ut! 🙂 Ha en strålende påske.

  1. Tusen takk for gode ord! Jeg setter utrolig pris på en slik tilbakemelding. Nå ble jeg glad!
   Ønsker deg en god påske og takk for at du tok deg tid til å kommentere! 🙂

 9. Du er virkelig et forbilde, Julie! Både psykisk og fysisk 😉

  1. tusen takk June, så herlig å høre! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *