PÅSKA GJØR DEG FEIT

Du føler kanskje det?

DET STEMMER IKKE ! Påska varer 1 uke. 1 uke av 52 uker i et år. Det du spiser i en uke kan ikke måle seg med hva du spiser store deler av året ellers. Kroppen din er vant med dine gode spisevaner, så den forfaller ikke helt av en uke med anderledes inntak og aktivitet.

Dette er grunner til at du føler deg «feit» i påskeuka:
☻ Man sitter mye stille. Manko på aktivitet får hodet ditt til å «føle» at du legger på deg.

☻ Man går i daffeklær. Sofasliting i stor joggebukse gir deg ikke følelsen av å være sprek og fit. Hadde du spist godteri i en trang tights eller andre treningsklær hadde følelsen antakelig vært mye bedre. Du har vel kjent på godfølelsen når du kommer deg på gymmet etter ferien (fordi du går i treningsklær og ikke spiser godis)? Det hele handler mer om god og dårlig samvittighet – ikke om du faktisk legger på deg eller ei.

☻ Man holder mer vann når man spiser anderledes og/eller mer enn vanlig, og da føler man at det er kun fett.

Easter-Eggs-1

Kombinasjonen av lite aktivitet og mye mat/godis er altå ikke oppskriften på god samvittighet. Når alt kommer til alt så er det følelsen man sitter igjen med etter å ha spist som avgjør hvordan man føler seg. Om man føler man går opp eller ned i vekt eller står stille. Det hele er rett og slett en psykisk prøve og handler i bunn og grunn ikke om hva som fysisk skjer med kroppen vår.

Kan du kunsten å virkelig slappe av og nyte ferien med god mat og godt, eller lar du deg plages av gnagende samvittighet?  Om fettlagringen var akkurat lik uansett hva du følte, hadde det ikke vært bedre om du ga blaffen å koste deg, fremfor å drepe deg selv innvendig med anger og dårlig samvittighet?

Tenk litt på det og vurder neste gang du blir utsatt for litt ekstra kos; Nyte eller gnage?

Bloggurat

 

4 comments
  1. Dette var god lesning. Jeg har kost meg i påska både med god mat og sjokolade , må innrømme at jeg har tenkt tanken:legger jeg på meg nå tro…? Takk for informasjon og oppmuntring , i morra har jeg pt-time igjen å de gode vanene er i gang igjen. 🙂

    1. det er viktig å nyte 🙂 Også kommer hverdagen fort igjen likevel 🙂

  2. «Man sitter mye stille. Manko på aktivitet får hodet ditt til å «føle» at du legger på deg.»
    Vil egentlig ikke si meg enig i den, påsken er jo den tiden da de fleste er på fjellet, står slalom, er på hytteturer og går på ski, så vil ikke si at påsken er den tiden man sitter mye stille.. Men mye god mat og godteri blir det som regel 🙂

    1. Det står som en av grunnene til at du føler at du legger på deg i påsken, om du er mye aktiv så får du nok ikke den følelsen 🙂 Jeg er ikke blant dem som aldri er ute på ski i påsken og dette er ment til dem som holder seg inne fremfor å være ute i snøen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *