VIDEO; KOKOSFETT – BRA ELLER IKKE

Linker til cocosa:
– Typen med smak (velg mellom liten og stor)
Typen uten smak

Nyttig info om kokos som fettkilde:
♥ Øker metabolismen og kroppstemeperaturen
♥ Inneholder laurinsyre som i forskning viser seg å ha bakteriedrepende effekt
♥ 50% av fettsyrene i kokosolje er av typen MCT som blir brukt som hurtig energi og lagres i svært liten grad som fett på kroppen
♥ Gir økt metthetsfølelse
♥ Motvirker diabetes type 1 og 2
♥ Motvirker alzheimer
♥ Forbedrer hår og hudkvaliteten
♥ Passer utmerket godt til steking da den tåler høy varme

Ved forskning har det vist seg at kokosolje ikke er ugunstig i det hele tatt mtp. kolestrol og hjerte-og karsykdommer. Den uraffinerte formen for kokosolje forbedrer faktisk blodfettverdiene!

Kilder:
http://fitnessbloggen.no/kokosolje-helse/
coconutoil.com

10 comments
 1. Hei! Har ett at du bruker det trådløset headsettet BTH-002. Synes det virker bra, men lurer på hva du synes om lyden, er denbra? Synes mange headset gir for lite lyd ved et bråkete treningssenter med mange tredemøller. I å med det ikke er noe ørepropper eller noe, frykter jeg at lyden blir for lav…

  1. Heisann ! Jeg er veldig fornøyd med headsettet. Syns det er bra lyd selv om det ikke er ørepropper. Veldig greit å slippe ledning!

   1. Men bruker du dem til løping på f.eks på mølle? Hvordan er lyden da? Da synes jeg det er mye bakgrunnsstøy, og må ofte ha høy lyd…

    1. Jeg syns det og fungerer veldig bra 🙂

 2. Hei Julie! 🙂

  Jeg er veldig interessert i de studiene hvor du henter denne kunnskapen fra, for å si at mettet fett ikke fører til økt serumkolesterol og anbefale kokosolje er ikke i tråd med evidensbaserte kostråd. Helsedirektoratet bruker kun informasjon som gir samlet overbevisende eller sannsynlig sammenheng mellom kosthold og riskio for sykdom som bakgrunn for sine kostråd. Når det gjelder bruk av kokosolje viser de til retningeslinjer fra The United States Food and Drug Administration, WHO, International College of Nutrition, The United States Department of Health and Human Services, American Dietetic Association, American Heart Association, British National Health Service and Dietitians of Canada når de fraråder betydelig inntak av kokosolje på grunn av dens høye innhold av mettede fettsyrer som øker LDL-kolesterolet. Bakgrunnen er at kokosfett består hovedsakelig av LCFA mettet fett, med særlig mye C12:0, C14:0 og C16:0, og alle disse fettsyrene øker total og LDL kolesterol, særlig C14:0. Den kjemiske sammensetningen av kokosolje varierer i forhold til hvor det er dyrket, men maksinnholdet av de kolesteroløkende fettsyrene er 88% av alt fettet i oljen.

  Dette ble kanskje litt mye info og detaljer på en gang, men jeg sender deg gjerne referanser og studier på mail hvis du vil. Uansett er http://helsedirektoratet.no/publikasjoner/kostrad-for-a-fremme-folkehelsen-og-forebygge-kroniske-sykdommer/Publikasjoner/kostrad-for-a-fremme-folkehelsen-2011.pdf en god kilde, som er basert på godt dokumentert evidensbasert kunnskap, når man skal gi råd om kosthold. Send meg gjerne andre gode studier 🙂

  Å stole på hva coconutoil.com skriver om produktene vil jeg kanskje være litt kritisk til, da det er stor sannsynlighet for at det foreligger interessekonflikt.

  Ellers, stå på! Du virker som ei herlig jente, men med den tilskuerskaren og tillitten du har så ber jeg deg om å sette deg litt mer inn i dokumentasjonen som foreligger før du uttaler deg om det 🙂

  1. heisann !
   takk for konstruktiv kritikk, først og fremst! 🙂
   Jeg forstår at du har satt deg godt inn i dette. Jeg på min side har tatt utgangspunkt i disse artiklene:
   http://fitnessbloggen.no/frykten-for-mettet-fett-er-ubegrunnet/
   http://fitnessbloggen.no/kokosolje-helse/
   som jeg ser på som svært troverdige i og med at forfatteren er medisinstudent og viser til referanser. De aller fleste ting kan man lese mye forskjellig forskning om og igrunn få det svaret man vil om man man leter godt nok. Dessuten så tror jeg nok mengden er viktig, uansett hva man spiser. En kilo kokosmelk pr.dag er like lite bra som en kilo selolje til dagen, for å sette det på spissen. Jeg har inntrykk av at det til syvende og sist handler om hvem man velger å stole på 🙂 Et eksempel er jo denne aspartam diskusjonen som fortsatt foregår, om hvorvidt det er livfarlig eller ei. Det forkes i alle ender og bauer, men det er fortsatt uenigheter.

 3. Vil det si at du synes fullfettet kokosmelk også er en veldig god fettkilde og er anbefalt?

  1. fet kokosmelk er supert, men kvaliteten varierer.
   Kara, som du får kjøpt på bl.a. meny er av høy kvalitet. Den billige på rema1000 er ok 🙂

 4. Hvor i all verden har du lest at dette beskytter mot diabetes type 1?!

  1. les svaret jeg ga til hun over 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *