MITT MÅL

Dere som følger meg på instagram fikk sikkert med dere bildet jeg la ut for noen dager siden med sitatet «dicipline is knowing what you want»

Den dagen tenkte jeg på nettopp dette. Hva er det jeg egentlig vil? Jeg trener og spiser sunt, men hvor vil jeg med det?

For å opprettholde en sunn livsstil er det gunstig å ha et mål, eller en grunn for å gjøre det man gjør dag inn og dag ut og bruker masse tid på. Mange setter seg mål som f.eks større rumpe, større skuldre, mer markerte armer, bedre tid på 3 km, osv osv. Jeg har lenge ønsket å bygge skuldre og rumpe, men etter mye tenking og frem og tilbake så har jeg kommet frem til dette.

Målet mitt er å føle meg bra. Både i dag og på sikt.
Runde skuldre eller ny pers i knebøy trigger meg ikke i seg selv. Lysten til at gresset skal være grønnest på den siden jeg selv står trigger meg.

IMG_9470-001

Jeg har hele tiden hatt mål jeg har jobbet mot, men selv om jeg ikke alltid har nådd målet helt som planlagt så har jeg blitt tilfredsstilt av følelsen av at jeg har det bra. Det er ikke de runde skuldrene eller den gigantiske sprettrumpa i seg selv jeg ønsker meg, jeg vil rett og slett føle meg bra.

Jeg tror det er derfor enkelte sliter med å bestemme seg for et konkret mål, for igrunn vil vi ha alt på en gang. Vi tror at om vi får det og det og utvikler oss sånn og sånn så vil vi føle oss mye bedre.
Sannheten er at følelsen din vil være den samme selv om du kanskje får drømmeskuldrene dine eller sprettrumpa du så gjerne vil ha. Da vil du nemlig hige etter noe nytt og bedre.

Skjønner dere hvor jeg vil med dette? Personlig har jeg kommet frem til at jeg trener for en grunn; min egen helse og velvære. Det er det som driver meg til å bruke timesvis på gymmet og svette i tide og utide og spise sunt. Jeg vil gå rundt å føle meg bra, i bikini og med klær. Jeg vil føle meg vel blant andre jenter som ser bedre ut enn meg og jeg vil føle meg bra selv om kanskje kroppen forandrer seg.

IMG_9479-001

Den indre selvfølelsen og selvaksepten er det jeg jobber med. Runde skuldre og sprettrumpe er bare en fasade og ikke det som vil gi med det til syvende og sist.

Vi ser på andre og tenker; slik vil jeg se ut. Antakelig tenker de det samme om andre igjen, og det hele ender med en stor sirkel av «gresset er grønnere på andre siden» hos de som har det og det og ser slik og slik ut.

Vann gresset på din side. Lik det du har fått utdelt og jobb med det. DA vil du blomstre og føle deg bra!

10 comments
 1. Hva er målet ditt da??:) skal du stille igj? Eller er det det å være fornøyd med deg selv?:)

  1. Det står i innlegget 😉

 2. Helt enig Julie 😀

  1. 😀 :*

 3. Wow, dette innlegget fikk meg til å tenke… I det siste har kroppen vært tung og jeg har ikke følt at jeg har prestert så godt på trening. Når du sier det er det å føle seg bra som er målet ditt, så er ikke det å ta 75-80 kg i knebøy det som gjør deg glad. Lett å glemme seg selv når det står på å perse i markløft og knebøy, fremfor å tenke at jeg er litt sterkere i dag enn jeg var i går… Jeg tror jeg har glemt meg selv på veien. Takk for at du vekket meg!

  1. Det var nettopp det du sier der som jeg tenkte på skjønner du. Det er jo ofte ikke målsetningen vår (som vi kan bli helt besatt av) som vi virkelig vil oppnå.
   Bra at du likte innlegget! Takk for repsons :):)

 4. Har selv vært inne på denne stien, mange ganger. Men ender gang på gang opp med å minne meg selv på å være glad i den kroppen jeg har i dag, fordi den gir meg så mange flotte opplevelser i form av treningsøkter og fritidsaktiviteter. Kroppen min tillater meg rett og slett å drive med og nyte det jeg liker best her i livet. Men det er dessverre lett å glemme seg selv. Takk for at du minner oss på. 🙂

  1. det er så sant Astrid!! Kroppen er jo et enormt velfungerende verktøy,ikke bare et skall:)

 5. Jeg er vel en av de få (?) jentene som er fornøyd med kroppen, og det har jeg vært siden jeg fant ut at det var galskap å hate kroppen sin da vi var 14-15. Selvsagt har jeg dårlige dager, hvor «ingen» klær passer og jeg bare føler meg ukomfortabel, og jeg er fullt klar over alle mine skavanker, MEN jeg gidder ikke investere så mye følelser og tanker i det. Jeg blir også hele tiden fortalt at man MÅ ha mål med treningen – ellers mister man motivasjonen og får ikke fremgang! Jeg trener 90% av tiden uten noe spesifikt mål, og jeg har masse motivasjon og fremgang! Jeg gir det jeg har overskudd til den dagen, jeg nyter følelsen av å bruke kroppen og av å ha blitt sterkere, og så er jeg fornøyd med det. Jeg har innimellom noen små mål som det selvsagt er kjempegøy å oppnå, men jeg er en typisk «flink pike» som kan stresse meg syk om jeg ikke gjør alt best og mest perfekt, og verden raser sammen om jeg ikke når målet innen tidsfristen. Så jeg velger trivsel og helse akkurat på treningsfronten. Det skal være mitt fristed. Gir det noen mening, eller er jeg helt sprø? Hehe. Jeg liker iallfall dine tanker Julie, det gjør jeg nesten alltid. Og jeg digger humoren din, og at du er så glad i kattskinnet ditt! Jeg elsker også mitt <3 Tror vi hadde blitt gode venninner om vi hadde møttes faktisk men katta mi hadde nok hata katta di…

  1. Jeg syns det er så herlig at noen tenker slik og har et slikt forhold til kropp og trening! Herlig å lese, Eline 🙂 Du har virkelig kommet langt i forholdet til deg selv virker det som. Skulle virkelig ønske for flere at de innså at kroppen fungerer best når den blir behandlet fint, ikke bare med trening og sunn mat, men med oppmuntring av deg selv!
   Jeg tror absolutt vi hadde funnet tonen, det virker som vi tenker veldig likt 🙂
   Takk for at du delte dine tanker om dette !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *