VIDEO; CARDIO OG MUSKELMASSE

Har du tenkt på om du trener for mye cardio?
Det kan faktisk stresse kroppen og føre til at kroppen bruker muskelmasse som energi, noe som slettes ikke gir deg en bedre fysikk. Å velge rett cardio og rett mengde kan være avgjørende for resultatene dine, og for hvordan veien din mot målet blir.  Det at du går ned i vekt er ikke enbetydende med at du går ned i fettprosent ! Pass på muskelmassen din ved å ha styrketrening som PRIORITET NR. 1 !!

PS; For overvektige er det en helt annen sak, da de har mye energi (i form av fett) tilgjengelig. De har ikke like stort behov for å «porsjonere ut» kaloriene sine da fettreservene er lett tilgjengelig, i motsetning til hva det er hos en person med moderat til lav fettprosent.

Vil du ha et ekstra gir til styrkeøktene på tunge dager? I sommersalget til x-life finner du supre produkter på tilbud. Frenzy fatloss gir deg et boost, og kreatin hjelper deg å beholde muskelmasse, samt gir deg mer å gå på. Hele salget finner du her.

9 comments
 1. Så fin du er på videoen! Skal prøve å ta til meg dette budskapet. Lett å glemme når man blir litt ivrig i jakten på en flott kropp 🙂

  1. tusen takk! 🙂
   du er nok ikke alene om å bli litt ivrig 🙂

 2. Hva slags type intervaller anbefaler du? Lange, korte, gerilja eller en kombo? 🙂

  1. korte 🙂 gerilja er supert, men en kombo av 10 spurt/20 sek hvile, 20/10, 30/20, eventuelt 60/100 meter sprint er også topp 🙂

 3. Hei, flott video!
  Spørsmål: Jeg sykler til og fra skolen hver dag (tar meg mellom 20-30 min hver vei) – altså mandag – fredag mer eller mindre, da det hender jeg blir kjørt eller tar buss noen ganger. Er dette dumt for min fremgang av styrketrening? Jeg trener styrke mellom 4-5 ganger i uka og har gjerne 1 dag som jeg setter av til cardio, altså totalt sett blir det mellom 4-6 treningsøkter litt avhengig om jeg er støl/føler jeg trenger restitusjon osv.osv.
  Setter utrolig pris på svar 🙂

  1. heisann!
   Helt optimalt er det nok ikke da du sliter ut beina en del på en uke. Det kommer igrunn litt an på intensiteten på syklingen.
   Jeg syns likevel det er bra med hverdagsaktivitet og det å bruke kroppen som fremkomstmiddel. Det du må passe på er å hvile når du kan, og sørge for å spise nok mat 🙂

 4. Prøvde å kommentere i går men tror ikke det gikk da jeg hadde problemer med nettet… uansett så prøver jeg igjen 🙂

  Takk for flott info, men jeg har et lite spørsmål. Jeg sykler til og fra skolen hver dag nå som våren og sommeren er her for å spare penger iforhold til buss. Det var meg 20-30 min pr. vei. Kan denne cardioen hindre meg i å bygge raskest mulig muskler? Trener mellom 4-6 ganger i uka (hvor gjerne 1 dag går til cardio, ellers hovedsakelig styrke). Antall ganger pr. uke varierer i forhold til energi og form. ?

 5. Hei! Måtte se denne filmen igjen i dag for å virkelig få inn i hodet at det er styrke jeg må prioritere. Har alltid slitt litt med både vekt og selvbilde, og cardio har definitivt vært prioritert både over styrketrening og det å få i seg mat.

  Nå har jeg innsett at jeg trenger begge av de sistnevnte, men jeg har noen spørsmål! Jeg jobber i 100% stilling som servitør, noe som vil si at jeg bruker minst 6 timer om dagen til å stå, gå eller småløpe rundt i restauranten. Har dette noen effekt på fettforbrenning, om jeg kombinerer det med styrketrening utenom, eller bør jeg fremdeles legge inn intervaller eller evnt. turer? Og bør jeg ha mer restitusjon siden jeg bruker bena og kroppen såpass mye i løpet av dagen?

  1. Hei !
   Du bruker jo kroppen din betraktelig mer enn folk som jobber f.eks på kontor, så du har mer behov for hvile.
   Når du er mye i bevegelse ila dagen så vil dette føre til at du forbrenner mer også, og må tilpasse matinntaket ditt etter det.
   Etter hva jeg kan se her så ville jeg ikke anbefalt deg noe cardio utover jobben din, med mindre du har utrolig lyst til å kjøre cardio:)
   Etter hva jeg mener så er det hvertfall ikke nødvendig med noe ekstra cardio for deg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *