PEPTALK – FREMGANG

Det er en peptalk som går igjen hos meg til stadighet, både til kunder på senter, på nett, til venner og familie og ikke minst meg selv. Når man vil nå et mål så er det så ENORMT viktig å sette pris på alle endringer til det bedre, alle steg i riktig retning. En annen viktig ting er også å kunne se fremgangen i perspektiv. Av og til er det ikke bare det fysiske vi må se på som fremgang. Dropp i cm, fettklype, vekt eller treningsresultater. Det hele er også en mental prossess, og også den fremgangen må vi merke oss.

Har noe som helst blitt bedre siden sist du sjekket? Mest sannsynlig, ja !

Det er ikke alltid resultatene vises på målebåndet, men kanskje vi føler oss helt smashing en uke. Skal vi da bli deppa over at det ikke er endring på målebåndet? Really??

IMG_9962-001
Antrekk; Tights // Topp (adlinks)

Ting skjer med både kropp og hodet hele tiden. Personlig merker jeg aller størst endring i det mentale. Nå om dagen prøver jeg å redusere fettprosenten samtidig som jeg ikke stresser men tar ting i snegletempo og virkelig fokuserer på å sette pris på ALL god endring. Jeg har nemlig funnet ut at dette er den metoden som fungerer best for meg og som gir meg best opplevelse. Akkurat nå trives jeg veldig godt med alt. Jeg har ikke den fettprosenten jeg trives helt optimalt med, men jeg har det faktisk utrolig bra likevel!

Dette er en enorm seier for meg som opprinnelig er en perfeksjonist og har også vært en selvkritiker av dimensjoner. Jeg VET hvordan det føles når målebåndet ikke «samarbeider» og man hater på seg selv og presser kroppen enda hardere for å oppnå sine egne psycho mål. Jeg har lært at hver eneste milimeter er  utrolig bra, hver eneste dag med kjærlighet til seg selv er utrolig bra, hver eneste gjennomførte treningsøkt er veldig bra og hver positiv tanke på veien mot mål er BRA !

IMG_9952

Er du blant dem som opplever motgang i fremgangen din, enten om du skal opp eller ned i vekt? Still deg selv disse spørsmålene;

1. Har du kost deg med treningen og kostholdet den siste tiden?
2. Har du merket positiv endring i tankesett eller selvfølelse, uavhengig av resultater?
3. Har du merket positiv endring, (hva som helst!), i fysikken eller prestasjon på trening?
4. Har du blitt bedre på planlegging og/eller prioriteringer som har vært positivt for målsetningen din?

Kan du svare ja på en, ja EN av disse, da syns jeg du skal være veldig fornøyd ! Rom ble ikke bygget på en dag, there’s no shortcuts to any place worth going osv osv – det er så sant. Ikke sutre over «dårlig fremgang». Har du fremgang på ett eller annet så er det BRA !

 

7 comments
 1. Flott innlegg, Julie! Er så vanvittig fort gjort å glemme det mentale, det er bra du inspirerer og minner oss på at vi skal huske på «oss selv» i prosessen 🙂 Også ser du jo smashing ut! God helg 😀

  1. Tusent takk for ros og gode ord Cathrine! Sånne kommentarer inspirerer meg til å blogge 😀 God helg!

 2. Hei. Jeg har i lang tid brukt X-life sitt Troponin proteinpulver, men ser at det blir litt dyrt for økonomien i lengden. Prøvd å lest meg litt opp om jeg kan bytte til deres Fast-1 isteden. Forstår jo at Troponin er blanding og av langsommere opptak, mens Fast-1 som har et raskere opptak. Tenker å kun bruke det etter styrketreningsøkter, går det da greit å bytte til sistnevnte?

  SM 🙂

  1. hei !
   fast-1 fungerer kjempe fint etter trening da det blir, som du sier selv, raskt tatt opp i kroppen 🙂
   selv liker jeg sjokolade best, men vanilje er også god! 🙂

   1. Tusen takk for svar 🙂

 3. Flott innlegg 🙂 Trenger å huske på ting som er positivt når man treber etter målet 😉 Tenkte å høre om du kunne tenke deg å skrive ett innlegg om dette å starte «all over» igjen hvis du har erfaringer med det? Har vært flink til både trening og sunt kosthold siden i fjor sommer, men datt av i slutten av mars. Merker kiloene sniker seg sakte, men sikkert på igjen, blir dvaskere i kroppen og gir mer blanke i kostholdet. Huff, så kjipt! Prøver ny start hver dag, men mangler det lille ekstra puffet over tid. Kom gjerne med gode råd 😀 Koser meg med din flotte blogg!

  1. Hei Siri !
   Takk for det 🙂
   og takk for tips til innlegg! Det skal jeg absolutt skrive om. Jeg er sikker på at det er fere i samme båt som deg.
   Ha en fin dag !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *