BYGG MUSKLER OG BRENN FETT – Q&A

Jeg fikk to spørsmål på mail som lød slik:

«Jeg er en jente på 20 år, veier 56 kg og er 1.66m høy. Jeg trener veldig ofte, både styrke og kondisjon. Som «de fleste» har jeg den lille bilringen rundt nederste del av magen som jeg sliter med å få vekk. Samtidig sliter jeg og med å finne en balanse mellom styrketrening og kondisjon-/cardiotrening. Er kanskje litt FOR ivrig og prøver å kombinere de to så mye at det bare blir kluss og får kanskje ikke like stort utbytte av det. Hvordan burde jeg balansere dette?»

SVAR : Som jeg nevnte i onsdagsvideoen min forige uke så bør styrketrening være pri nr.1 ALLTID når målet er å forbedre fysikken sin. Fokuser på styrketrening, push deg selv og øk i styrke. Du kan fint ha 1-2 kortintervalløkter i tillegg til styrken, men utover det bør du bare være generelt i bevegelse. Legg inn hovedjobben med styrketreninga.

IMG_0095 Tights Ny tights fra better bodies // lignende BB-topp (adlinks)

«Også lurer jeg da på hvordan det er med kalorier og hva man spiser? For jeg vet at om man skal bygge muskler (trene styrke) så skal man spise MER, men om man skal ned i fettprosent, så skal man spise mindre…? Hvordan skal jeg regulere dette dersom jeg både vil bygge muskler og gå ned i fettprosent (bare rundt magen)?»

SVAR: Det enkleste for deg som absolutt ikke er overvektig er å fokusere på èn ting av gangen, slik at du spiser mer i perioder med fokus på bygging, og mindre i perioder med fokus på minsking av fett%. Dette er det som gir raskest resultater av den ene eller andre slagen. Du trenger ikke overspise eller bli «tykk» i byggeperioden, men spise tilstrekkelig slik at kroppen har  noe å bygge på. Du slipper også å føle at du bare «klusser det til» med litt av alt.

Det ER mulig å bygge muskler samtidig som man brenner fett, men det er absolutt lettest for de som er overvektige/ de som har mye fettmasse. Det går ikke an å punktforbrenne, så kroppen din bestemmer selv hvor fettet slipper, dessverre. Da kan man f.eks. starte på vedlikeholdsmengde med kalorier og redusere inntaket ørlite når man stopper opp i fettnedgang. Under hele prosessen bør du ha fokus på styrketreningen og øke vektbelastningen du bruker. På denne måten «tvinger» du kroppen til å utvikle muskemassen. Selv opplevde jeg å kun gå ned 1,5 kg på en periode på nesten 6 mnd, mens centimeterne var kraftig redusert. Dette har jeg også opplevd med kunder. Når vekta nesten ikke rikkes og centimeterne minsker er det en god indikasjon på at du bygger muskler og reduserer fett%. Vær nøye med det du spiser, spis tilstrekkelig med protein og unngå sukker. Det handler om å skape en miljø i kroppen for det du vil oppnå. Det gjør du best med bra mat og kvalitets styrketrening. Men, belag deg på at det tar tid !

Lykke til !

IMG_0086-001

2 comments
  1. Du ser helt fantastisk ut 🙂 Virkelig en perfekt kropp!

    1. Tuuusen takk Ida, så utrolig herlig av deg !!! 😀

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *