KROPP, DAGSFORM OG INNTAK

Da var det fredag igjen !
Jeg tar målebåndmålinger av meg selv hver fredag morgen for å ha oversikt over hva som skjer med formen. Det er utolig merkelig hvor mye kroppen kan endre seg fra dag til dag. Noen dager er jeg «tørr» i kroppen, ser mye definisjoner og linjer. Andre dager er jeg helt «utvasket» i definisjonene og blaut i formen. Jeg kan også ha trykk i muskulaturen en dag og ikke trykk i det hele tatt to dager etter. Kanskje dette høres rart ut for noen, men jeg syns det er utrolig fascinerende. Jeg har merket meg at søvn har enormt mye å si, samt om jeg har vært stresset eller avslappet. Det finnes ikke tvil om at stress og lite søvn ikke akkurat får frem noe positivt i utseende…

IMG_0070

Tidligere har kroppen min reagert bra på lite karb og relativt mye fett, men den siste tiden ser det ut til å være litt motsatt. Dette er ting som kan endre seg, og det er derfor det er så enormt gøy å følge med hva som skjer. Som jeg har nevnt tidligere har jeg økt karbohyratinntaket mitt nå og resultatet av det er overraskende bra. Jeg har hatt større dropp i målingene de to siste ukene enn jeg har hatt på lenge og det jeg har gjort er å trene mindre cardio og spise mer karb. Logisk? Ikke i det hele tatt! Jeg har opplevd dette med kunder også og det virker som at kroppen slapper mer av med økt inntak etter en periode med mindre inntak, og derfor slipper vann (og fett). Egentlig ikke så rart når man tenker over det. Vi må ikke glemme at kroppen er en levende organisme og ikke en bensintank som bare bruker opp og fylles på- det er litt mer avansert enn som så.

Jeg lærer utrolig mye av å være coach når jeg jobber med så mange forskjellige personer og kropper. Alle er jo faktisk forskjellige og det finnes ingen fasit. Jeg har alltid hatet matte fordi det bare er èn fasit, så dette er mer for meg. Kroppen er igrunn et evig studie og man blir aldri utlært. Fantastisk !

IMG_0037IMG_0078

4 comments
 1. Du ser HELT fantastisk ut, Julie! Perfekt eksempel på at man kan se feminin og muskuløs ut på samme tid 😀

  1. tusen takk!! så utrolig fint sagt, nå ble jeg glad!! 😀 ønsker deg en kjempe fin dag 🙂

 2. Du er så flott! En kjempeinspirasjon:)
  Hvor mye kardio er en ok mengde med kardio? Og dersom man trener mindre kardio, må da de øktene man har være mer intensive?

  1. Hei Marianne!
   Tusen takk for det, så koselig å høre! 🙂
   det kommer an på hva målet ditt er, men om det er å redusere fett% så er det bedre med få, intensive økter enn mange, lange 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *