TIL DEG SOM IKKE GIDDER Å STARTE PÅ NYTT

IMG_0093-002

Har du hatt en lang pause fra trening, eller er du en typisk «periodetrener»? Her er mine tips til deg !

☺ 1. Gi deg selv en realitycheck.
Denne er litt harsh men utrolig nyttig. Test din egen form ved å gjøre noe som du vet du klarte før eller som du vet du burde klare. Eksempel; gående utfall 15 reps pr.bein x 4 uten vekter (dette er bare et eksempel). Denne øvelsen gir deg en ganske tydelig indikasjon på hvordan både styrke, balanse og kondisjon er i behold. Går det helt rævva? Da kan du se for deg 60 åringer som gjør det der som lett oppvarming. NÅ har du sjansen til å forbedre din fysiske form. Liker du ikke tilstanden din? Da kan du endre den!

☺ 2. Sett deg et klart mål.
Denne er så klisje når det kommer til slike lister, men det er utrolig viktig om du er blant dem som sliter med å finne grunner til å trene. Har du et mål så har du alltid en grunn til å droppe sofaen fremfor gymmet. Skriv ned 5-10 ting som du vil mestre. Eksempler på artige mål; pullups, dips, pushups, x-antall kg i knebøy, 5 min sammenhengende løping o.l.

☺ 3. Skriv en liste på fem punkt med grunner til at du skal trene.
Gir du deg selv mange nok og gode nok grunner så blir det vanskelig å si imot deg selv. Det er jo åpenbart at vi har godt av å trene, så gjør listen klar og tydelig for deg selv. Helse bør være ett av punktene, for selv om vi kanskje ikke tenker over det nå, så kommer du til å tenke over det når du er syk eller i ekstremt, ubekevemt dårlig form.

☺ 4. Skriv en liste på fem punkt med ting du ikke ønsker, som følger av et inaktivt liv.
Det er alvorlig å ikke være i bevegelse. Rett og slett helseskadelig. Vær ærlig med deg selv og skriv ned de værste tilstandene du kan tenke deg. Følgene av inaktivtet kan være mye, men hjerte- og karsykdommer og sykelig overvekt er to eksempler. Vil du se deg selv sitte i sofaen, heseblesende etter en tur til kjøleskapet? I think not.

851584_144885115685755_1712783192_n851584_144885115685755_1712783192_n851584_144885115685755_1712783192_n

☺ 5. Skaff deg en PT.
Personlig trener er et genialt verktøy når du trenger et puff i baken og en grunn til å komme deg på trening. Noen forventer det av deg, noen setter krav til deg og noen oppmuntrer deg til å presse deg selv og prestere. En vanvittig fornuftig invistering for deg som vil få noe ut av tiden du bruker på trening, og spesielt for deg som er lei av å begynne, slutte og begynne for så å slutte. Mer kunnskap vil deg mer treningsglede, og mestring vil gi deg en grunn til å dra tilbake.

 

4 comments
  1. Tusen takk for flott innlegg 😀

    1. bra du likte det !

  2. Må virkelig ta i bruk punk 3 og 4!

    1. ja, det er bra å tenke over hvorfor man egentlig burde trene og hva konsekvensene av å ikke gjøre det, kan bli! 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *