HVA VIL KROPPEN DIN HA?

IMG_9996-001

I det siste har jeg tenkt over noe for min egen del som har gjort det veldig mye lettere å velge smart og bra mat. Spesielt når jeg er ferdig på jobb og er skrubbsulten så kan dette være en sann ufordring, det er fort gjort å hive i meg noe som jeg ikke egentlig har nytte av når magen er tom. Det magiske spørsmålet er; Hva ville kroppen min valgt?

Av og til craver jeg salt, av og til craver jeg karb, av og til craver jeg fett og av og til er jeg bare gira på å fylle magen med ett eller annet. Dette er faktisk veldig klare signal som kropper gir – den sier ifra hva den vil ha.

De siste dagene har jeg hatt sykt lyst på chips for eksempel. Og hvorfor det? Mest sannsynlig fordi jeg har svettet masse på trening og mistet mye salt gjennom det. Saltbalanse i kroppen er viktig, så da sier kroppen i fra. Min løsning på det var ikke å kjøpe chips, (selv om det var fryktelig fristende når jeg først var i butikken) men å salte kveldsmaten litt ekstra. Voila! Craving solved 😉

Jeg har også erfart, spesielt på konkurransediett, at jeg hadde enormt lyst på brød, rundstykker, loff osv. Et veldig tydelig tegn på at kroppen ville ha mer karbohydrater. Tenk over dette neste gang du får uutholdelig lyst på noe. Kanskje kroppen prøver å si ifra. Vær obs på at cravings ikke nødvendigvis MÅ komme av dette. Et stadig inntak av sukker vil skape en avhengighet og dermed også cravings.  Om du sliter med det så anbefaler jeg deg å prøve 90 dager uten sukker. Det funket utrolig bra for meg!

Desktop63-001

 

2 comments
  1. Åh, så smart! Vet du hva kroppen trenger når man craver sjokolade?! Hehe. Spiser ikke sukker såå ofte ofte, så tenker at det ikke er avhengighet 🙂

    1. 🙂
      sjokoladecravings kan komme av at du spiser eller drikker for lite,
      er det ikke det så vil jeg nok tippe kommer av sjokoladespising, hihi 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *