TREN MENTALITETEN

I går var jeg ute på 5 km turen min igjen, denne gangen i en litt annen løype. For meg som enda ikke er vant med å løpe såpass langt så er det fortsatt en utfordring. Det er ikke kondisjonen eller den fysiske utholdenheten det går på- men den mentale.

I starten går det helt fint, men etter ca 3 km begynner hode å gi beskjed om at jeg burde gå litt, ta en liten pause, ta en kortere runde enn planlagt osv. Akkurat som at den mentale delen er i dårligere form enn kroppen. Jeg tror mange av oss opplever dette, ikke bare under kondisjonstrening men også i styrkesalen.

 

—-> Vi setter grenser for vår egen fysiske prestasjon med vår begrensede mentale utholdenhet.

IMG_0241Shorts // Genser (adlinks)

Jeg føler meg veldig god på å presse meg på styrketrening, men når det kommer til kondisjonstrening har jeg mye å gå på. Den mentale delen er uten tvil den hardeste med disse 5 km turene mine. Når jeg bare skrur av hjernen og lar kroppen jogge videre så er det en helt annen verden. Rent fysisk kan somregel vi klare mye mer enn hodet tror. Har du tenkt på hvor mye mentaliteten har å si når du trener?

Sørg for å utfordre deg selv, ikke bare fysisk – men også mentalt !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *