CONFESSION TIME #1…

Tusen takk for alle svarene dere ga igår!! Nå har jeg fått kartlagt litt og faktisk også f[tt litt ny motivasjon. Tusen takk! Om du ikke har svart enda så er det helt supert om du også gjør det i dette innlegget ☺ Etter at jeg spurte dere i går om hva dere ønsket å lese om så spurte jeg meg selv det samme. Plutselig fikk en bloggidè, og det resulterte i dagens innlegg. Jeg elsker nemlig å lese om at andre ikke er perfekt ! 🙂

Helt siden jeg kom i puberteten har jeg hatt komplekser for beina mine. Jeg har alltid følt at de har vært for store, spesielt rundt  knærne. Dette har fulgt meg i alle år og det er ikke før de siste årene, faktisk etter jeg møtte Gøran, at jeg sjeldent tenker over det. Det har ingenting med selve låra å gjøre, det har mer med at jeg har akseptert at jeg er god nok som jeg er.

IMG_9552

Hvis jeg ble tagget i et bilde på facebook eller jeg så meg selv i et speil eller butikkvindu så var det alltid beina jeg så på først. Jeg lette konstant etter feil, helt underbevisst. Jeg fòret meg selv med negative tanker rundt beina mine og tok det ekstremt tungt hvis jeg fikk kommentarer som «du som har så sterke lår» eller «det kan jo være fint å utjevne litt når du er litt stor i underkroppen» osv osv… Typiske ting folk sier uten at det egentlig er vondt ment. Når man har et sårt punkt så gjør det vondt uansett. Jeg kan huske kommentarer jeg har fått helt ned i eleve års alderen. Den siste kommentaren jeg fikk var: «jeg vil bygge muskler, men jeg vil ikke ha så store bein som deg, da». Det var selvsagt ikke vondt ment, men hadde jeg hørt det da jeg var femten år hadde jeg nok blitt veldig såret. Heldigvis kan jeg kjenne nå at jeg er såpass trygg på meg selv og kroppen min at det ikke er like viktig som før hva andre mener.

Styrketrening har absolutt hjulpet meg å se på beina mine som unike og noe som hjelper meg å prestere og yte bra fysisk, istede for to store byrder. De er faktisk min sterkeste side, både med tanke på styrke og muskelmasse. I tillegg har det hjulpet å ha en kjæreste som er flink til å uttrykke at han liker meg og beina mine akkurat som jeg er.  Poenget mitt med å skrive dette er at du som har komplekser for ett eller annet – du er ikke alene. Selv om jeg trener mye og spiser sunt har jeg likevel områder på kroppen min jeg ønsker å endre. Det betyr likevel ikke at jeg ikke er bra nok som jeg er ! Det gjelder deg og! 🙂

12 comments
 1. Fint innlegg! Kjenner meg veldig igjen i det du skriver – lårene er ikke akkurat yndlingsdelene på kroppen… Er faktisk litt motiverende å lese at man ikke er alene – er nok som du sier at vi alle har komplekser med ting! Klem til deg 🙂

  1. takk! litt godt å høre at man ikke er alene syns jeg, selv om det selvsagt hadde vært best om ingen følte det slik 🙂
   Klem!

 2. Akkurat som jeg skulle ha sagt det du skrev selv, bra innlegg!

  1. tusen takk! 🙂

 3. Kjenner meg så igjen! Har alltid slitt med komplekser for beina, har en mindre overkropp, slik at jeg føler beina alltid ser feite ut uansett, samt at leggene er muskuløse og fettet har lagt seg rart rundt knærne. Beina er alltid det første jeg ser på i speil og vinduer, og det har gått mye tid med på å finne ut hvordan jeg kan kle meg for å få beina til å se bedre ut. Jeg har også slitt med spiseforstyrrelser tidligere, men selv da mente jeg beina så for feite ut, så jeg innser jo at dette primært ligger i mitt eget hode. Vi har alle gode og dårlige dager, men som regel klarer jeg å legge bort dette nå, da jeg har vokst fra den mest sårbare alderen. Var bare så godt å høre om noen andre som har slitt med samme kompleks, og som klarer å drite langt i det! Er så mye annet i livet som skal få oppta min konsentrasjon, enn at jeg skal rakke ned på meg selv:) Dette gjelder deg og! Ha en fin dag Julie!

  1. helt enig Sigrid, det er som jeg skulle sagt det selv! du er ikke alene om dette, det er sikkert. Jeg har alltid slitt med lårene mine,også da jeg var svært undervektig. Det sitter først og fremst mellom ørene. Lærer man å akseptere seg selv så ser man seg selv med het andre øyne. Takk for kommentar! Du er fin akkurat som du er ! 🙂

 4. Jeg hadde issues med ørene mine når jeg gikk på barne og ungdommskolen, men det er jeg heeelt over nå XD

  1. hehe jeg hadde komplekser for en haug av ting før, heldigvis forsvinner mye av det når man blir eldre og 🙂

 5. Jeg har sagt det før og sier det igjen, DIGGER beina dine! Bygger muskelmasse særs sakte i dette området selv og drømmer om at volumet snart skal begynde å komme sånn som det gjør på overkroppen! Alle har komplekser for ett eller annet, for så rare er bare vi mennesker, så da burde vi igrunnen være flinkere til å løfte hverandre opp på de tingene vi ikke er helt fornøyd med, stort pluss til kjæresten din der 😀

  1. tuuusen takk for det, det betyr veldig mye for meg! 🙂
   Er så enig i at vi burde oppmuntre hverandre, det er jo somregel en selv som syns en selv ikke er bra nok, ikke alle andre!
   Jeg er veldig heldig med kjæresten min, han er veldig flink til å oppmuntre 🙂

 6. Det er litt trist med komplekser iallfall når de får ta for mye plass i hodene våre. For feilen ligger jo, som du også påpeker, i hodet. Ofte er det ikke noe andre ville karakterisere som mindre pent i det hele tatt. Jeg har også hatt komplekser for beina, og magen (ikke spesielt plaget av dem heldigvis, bare når jeg først studerer disse delene i speilet er jeg mindre fornøyd – tenker ellers ikke over det). Beina fordi de alltid har vært veeeldig lange og veeeldig tynne, magen fordi det er der jeg samler fett. Styrketrening har endelig gitt meg muligheten til å forme beina mer etter min smak, dog går det ekstremt sakte og de henger langt igjen etter overkroppen. Så, en dag fikk jeg tilfeldigvis øye på meg selv i speilet på gymmet, uten at jeg hadde rukket å få på det kritiske filteret over øynene. Plutselig så jeg at jeg hadde jo helt normale bein! De er ikke tynne lenger, slanke ja, men ikke på noen måte tynne. Og de ser sterke og muskuløse ut. Da bestemte jeg meg for å kaste det dumme komplekset ut for godt.
  Når det gjelder deg, er jeg enig i at større ledd gir illusjon om større kroppsdel (avhengig av hvilket ledd det er snakk om…), men LÅRENE dine er virkelig ikke spesielt store. Og du har en smal og fast rumpe. Litt mer hamstrings og bittelitt mer quads, så er jeg på din størrelse (og jeg synes fortsatt jeg har slanke ben…hehe). I tillegg til en særdeles flott kropp er du råpen i ansiktet, og ikke minst er du smart, morsom, dyktig og full av gjennomføringsevne. Det er enda bedre enn slanke lår;)

  1. det er så sant det du sier! Herlig at du har fått et så mye bedre forhold til beina dine. Det er så mye lettere å trene for å forme kroppen også når man velger å like seg selv slik man er på veien mot mål 🙂
   Tusen takk for gode ord og tidenes kompliment ELine, du aner ikke hvor mye det betyr for meg! Jeg fikk helt tårer i øynene over at noen jeg ikke kjenner kan si så fine ting til meg og gidde å ta seg tid til å skrive det. Tusen takk, du er god! <3

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *