VELLYKKET SUKKERFRI BAKST #1

Jeg nevnte at jeg hadde laget en sukkerfri kakemanndeig her om dagen, og i går bakte jeg dem ut. Vi hadde besøk av Gørans kamerat så han fikk også smake. De ble veldig gode! Dette var min første kakemanndeig som jeg har laget helt på egenhånd, så mestringsfølelsen bruset i kroppen når jeg tok dem ut av ovnen. De ble i tykkeste laget, men hey – hva kan man forvente første gangen? Disse koste vi oss med til Idol finalen i går kveld 😀

Desktop76

Jeg tok utgangspunkt i flotte og flinke Linda Stuhaug sin oppskrift men valgte bort speltmel fremfor hvetemel. Orginaloppskriften kan du se på bloggen hennes her, og her er min versjon:

♥ 60 g ekte smør
♥ 2 dl skummet melk
♥ 1 ts hornsalt
♥ 150 g sukrin melis og sukrin gold, ca halvparten av hver
♥ ca. 400 g hvetemel

Smelt smør, la det avkjøle seg litt. Bland så alt det våte og hell inn litt og litt mel mens du rører. I orginaloppskriften står det 120 g sukrin melis og 120 g sukrin gold, men jeg liker at de ikke er fult så søte så jeg tok en del mindre i min deig. La gjerne deigen stå ett døgn i kjøleskap. Kjevle dem ut til den er ca en halv cm tykk og trykk ut figurer. Jeg lagde «freestyle» hjerter da jeg ikke hadde former, hehe. Jeg kjevlet dem ikke godt nok ut så det ble ett brett og veldig tykke kakemenn. Men det var veldig godt!

Nå fikk jeg endelig bruk for den fine kakeboksen jeg fikk til jul i fjor 🙂 Det skal sies at det kun er 1,5 kakemann igjen etter i går… ;D Jeg er så glad for at flinke folk som Linda Stuhaug gidder å prøve ut forskjellige ting for å finne ut av gode oppskrifter uten sukker og som kan gjøres allergivennelige. Tommel opp for henne !

IMG_1376 IMG_1380

3 comments
 1. Hvorfor velger du hvetemel foran speltmel??:)
  Hvilket mel vil du anbefale hvis jeg skal lage de glutenfri??:)

 2. Hvorfor velger du hvetemel foran speltmel??:)
  Hvilket mel vil du anbefale hvis jeg skal lage de glutenfri??:)

  1. Fordi jeg syns det smaker bedre i tillegg til at det var det vi hadde i skapet ☺
   Har dessverre ikke noe råd å komme med ang. Glutenfri deig. Da ville jeg googlet 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *