DØNN ÆRLIG

large

God morgen kjære lesere
I dag tenkte jeg å dele noe veldig personlig med dere, rett og slett for å vise at det ikke alltid er lett å være på diett for meg heller. Konkurransedietten i fjor gikk veldig bra, jeg hadde vektnedgang og dropp i målebåndmålingene hver eneste uke. Kroppen min trivdes og alt var topp. Slik er det ikke denne gangen.

Siden jeg startet på diett for snart 9 uker siden har jeg gått ned ca 500 gram. Jeg regner med dere klarer å sette dere inn i frustrasjonen jeg føler, selv om jeg vet at det å kvitte seg med fett og kun det, kan ta tid. Jeg vet at jeg må være tålmodig og takknemlig for hver eneste cm jeg går ned og jeg prøver på det. Men – de to siste ukene har det skjedd veldig lite og denne uken har vekten stått bom stille, til tross for at Børge nettopp kuttet på kaloriene. Det å gå på vekten å se det samme tallet dag inn og dag ut, og i tillegg ingen endring i speilet, det er tøft. Jeg føler jeg står i mot fristelser og mat jeg har lyst på for ingen nytte og det føles som om kroppen ikke skjønner hvor mange kalorier jeg spiser. Jeg er konstant vannete og hoven i fingre og føtter, så jeg mistenker at jeg får i meg noe kroppen ikke tåler.

Det å holde ut på diett når det tilsynelatende ikke skjer en dritt, det krever disiplin og evne til å tenke fornuftig. Jeg vet at jeg er i underskudd og jeg vet at ting kommer til å skje, jeg må bare være tålmodig. Fy søren, så tøft det er. Ikke et snev av fremgang hele uken får meg til å tenke litt av hvert skal jeg love dere. Men, vinnere holder ut og vinnere kjemper videre. Målet er oppnåelig, det krever bare litt mer baller av meg enn det gjorde sist gang.

Det er så mye lettere å hjelpe andre enn meg selv, men jeg skal klare dette.

Bottom line: vær tålmodig, hold ut og vit at resultatene vil komme !

10 comments
 1. Å kjære deg, jeg kjenner meg så godt igjen..Du setter virkelig ord på det jeg føler. Det føles så nyttesløst når vekten står stille.. alt det arbeidet man legger inn også skjer det omtrent ingen endring. Men du spiser sunt, du trener masse og slik jeg ser det så er du et stort forbilde for mange! Resultatene vil komme, men det blir kanskje vanskeligere når du kommer til et punkt hvor kroppen trives med vekten?

  Lett for meg å si, men hadde jeg hatt din kropp ville jeg ikke fokusert så mye på vekten, for hva har vekten å si når man har en normal BMI og en sunn livsstil? Fokuser på målebåndet og speilbildet/bilder istedenfor er ihvertfall mitt tips. Du former kroppen med styrketrening og det har mye mer å si, syns nå jeg 😉

 2. Hvis dette er så tøft for deg som du sier, så bør du kanskje rette fokus på at du har en frisk og normalvektig kropp 🙂 Ikke negativt ment, men det er da mange ting her i livet som betyr mye mer en den ultimate sommerkroppen. Synes du skal være fornøyd med deg selv og nyte sommeren med typen, familien og gode venner! Ikke glem at du er flott som du er! 🙂

  1. Det er absolutt en ting jeg ikke burde bry meg om, det er derfor det er så frustrerende.
   Jeg er jo på diett for min egen del, og jeg vil jo selvsagt lykkes. Om jeg kunne bestemt meg for hva jeg ville tenke og føle så ville jeg latt være å tenke på det. Dette er et ærlig innlegg om min frustrasjon rundt dietten, det vil ikke si at jeg har fokus på dette og kun det. Jeg skjønner tanken din, men jeg er ikke ute etter forslag til hvordan jeg kan takle det bedre, rett og slett fordi jeg vil klare dette. Jeg har det fint ellers, så det påvirker meg ikke så mye som det kanskje virker som 😉

 3. Tøft av deg å dele disse tankene, men som du sier; men vinnere holder ut og kjemper videre! Stå på videre og fortsett og kjempe på! 100% sikker på at du når målene dine!:D

 4. kjente meg veldig igjen i det her. Men jeg også prøver å tenke positivt, og tenke at man må være tålmodig. Men det er tungt, det er hardt – og det tar tid.

  Men, jeg gir ikke opp, og det har jeg ikke noe tro på at du gjør heller ! keep it up! 😀

 5. Åå, det var godt å lese akkurat dette i dag, Julie. Takk!
  Jeg har det på akkurat samme måte selv (skal dog ikke stille i noen konkurranse), med minimalt(!) med fremgang, eller nedgang på vekten da, selv om jeg trener godt og vet at jeg har kaloriunderskudd. Det merkes bare ikke på vekta, enda..
  Så takk for at du deler dette med oss. Det hjalp litt på humøret mitt i dag, og det trengte jeg 🙂

 6. Godt å se et ærlig innlegg.Den noe mørkere siden ved det å være på diett. Som tidligere spiseforstyrret synes jeg du skal være litt forsiktig med den jævla vekta. Er selv i en prosess for å bli frisk og jeg vet at vekten kan være en jævel som tuller med hodet. Du sier at du ser det samme tallet dag ut og dag inn. Det tolker jeg som at du veier deg en gang per dag. Stemmer det? Synes du skal holde deg ti en gang i uken. Alltid mye variasjoner fra dag til dag og det tuller med hodet det og! Blir bare litt bekymret for deg når jeg leser dette da vettu:) Vil jo ikke at du skal falle tilbake til gamle sf-tanker og det er jo en hårfin grense!

  Når det gjelder det mentale så har jeg et enkelt tips som jeg bruke mye! «Ha fokus utover!». Når tankene samler seg i hodet og alt blir svart så glem alt dette fokuset innover. Fokuser utover på den jobben du skal gjøre evt. også på folk rundt deg. Det kan gjøre underverker å tenk på andres vel istedenfor sitt eget «kaos».

  Hilsen en som sender varme klemmer! —> og det er lov til å gi seg med dette om det går utover helsa! spesielt den mentale helsa;-)

  1. Jeg veier meg daglig for å regne ut gjennomsnittet pr. uke, noe som har fungert veldig greit før. Det er ikke selve vekta som er problemet, det er bare frustrerende å gå på diett uten resultater fordi kroppen stritter i mot 🙂
   Takk for oppmuntrente kommentar 🙂 Klem tilbake !

 7. Jeg er litt nysgjerrig på hvordan man merker at kroppen holder på vann.
  Feks. Jeg får alltid sånne «avstøp» fra sømmene på treningstightsen eller sokker. Mener å ha lest et sted at dette er tegn på at kroppen holder mye vann!?
  For å fjerne dette vannet, høhø, skal man vel drikke en god del vann samt holde seg i form?

  Ellers kan jeg skjønne din frustrasjon veldig godt! Ønsker deg en super fin uke fra mandag 🙂

  1. Man kan merke det både på merker etter klærne, hovne hender og føtter, føler seg «pløsete» eller ser tykkere ut på en måte. Mange måter å merke det på. Det er også forskjellig fra person til person. Det er ikke farlig å holde vann, men det er ofte et tegn på at kroppen er stresset. Enten pga. anerledes mat, mer mat , psykisk stress eller mye trening. Det er helt naturlig å holde vann og det hjelper ikke å være i god form, man holder vann av og til uansett 😉
   Ha en fin uke 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *