KROPPSPRESS – MÅ DET ØDELEGGE?

IMG_9457-002

Kroppspress.
Et ord vi hører fra alle kanter om dagen.

Det er fitnessbabes på instagram, modeller på lindex plakater, victorias’ secret shows på tv, muskeldamer i bladhyllen, de perfekte sixpack mødrene i bassenget, den stramme naboen som trener i shorts og salatprat blant damene i pausen på jobb. Press fra alle kanter. Eller som jeg ser det – Mennesker med kropper fra alle kanter.

Jeg forstår veldig godt hva som menes med kroppspress. Det er såpass mye nakenhet og fokus på utseende rundt omkring at det er klart alle og enhver kan kjenne på at de «burde» sett slik og slik ut.  Men hvem er det egentlig som bestemmer at du skal la deg presse?

Verken tv, media, blader, bloggere, PT’er, modeller eller utstillingsdukker tvinger deg til å la deg presse til noe som helst. Det er ikke de som sier at du må la deg påvirke. JA- de påvirker deg kanskje og gjør at du føler deg presset, men kan vi virkelig legge skylden på andre?

IMG_9454-001

Jeg kan snakke for meg selv. Jeg har latt meg rive med av påvirkning fra samfunnet og endt opp med følelsen av å være for feit. Resultatet ble at jeg slanket meg omtrent til døde. Jeg VET hva det vil si å bli påvirket og føle seg presset. Når jeg var blitt tynn og «vellykket» var det plutselig ikke greit å være syltynn heller, da så jeg usunn og syk ut. Kan du tenke deg den hjelpesløse følelsen jeg satt med når jeg endelig hadde nådd målet mitt? Jeg skrev i dagboka mi: «DE BLIR JO ALDRI FORNØYD».

Hva endte jeg opp med? Etter mange år med psykisk slit og desperate forsøk på å gjøre alle fornøyd med meg, endte jeg opp med en kropp JEG trives i. For stor i noens øyne, for liten i andres. For mye fett for noen, for lite fett for andre.  Og vet dere hva folkens? Slik vil det ALLTID være. Jeg har gitt opp å gjøre omverdenen fornøyd.

♥ Det ER mulig å se veltrente jenter på instagram og i blader uten å tenke at du burde vært som dem. Det er mulig å komme dit at du kan se en Victoria’s secret modell å tenke at «hun var flott, men det er jeg og!» .  Du trenger ikke forandre deg bare fordi andre ser anderledes ut ♥

IMG_9454

Jeg NEKTER å la andre fortelle meg hvordan jeg burde se ut. Jeg NEKTER å la meg påvirke negativt av instagram, facebook, reklamer, blader og modeller. Jeg har bestemt meg for å aldri la noen eller noe påvirke meg til å se anderledes ut igjen. Å gjøre alle fornøyd er et døfødt, nedbrytende og evigvarende prosjekt.

Jeg har bestemt meg for å ha en kropp JEG trives i og akseptere meg selv som jeg er, uavhengig av aksept fra andre mennesker eller media. Selvbildet mitt er det JEG som har ansvaret for å bevare, og det er et ansvar jeg aldri vil gi til samfunnet rundt meg noen gang igjen.

6 comments
  1. AMEN! Trengte denne i dag! God helg 😀

    1. 😀
      Ha ei super uke !:D

  2. Du har rett i mye av det du sier, men du nevner også at først etter mange år, så fant du frem til en kropp som DU trives i. Jeg tror at som mennesker, så er det helt normalt å gå gjennom den prossessen. Du har kommet frem til den kroppen og den kroppen fordi du har kjent på og opplevd mye, og har funnet din løsning på å takle «kroppspresset». Alle må gjennom det å finne seg selv, og påvirket blir vi uansett om vi vil eller ikke. I mine øyne, så vil det ikke være like lett å si til den 16- eller 18-årgamle versjonen av meg selv at «Om du ikke er fornøyd, gjør noe med det da», og det tror jeg gjelder for mange yngre, eldre og mer usikre individer også. Et annet faktum er at media hysser ut gode fakta og ikke fullt så gode fakta i hytt og pine, så for en som vil prøve å finne sitt komfortable selv, og som mangler kunnskap, så er det ikke så lett å vite hvor man skal begynne.

    1. Jeg er med på det du sier!
      Det er klart man er mer usikker som tenåring, og det er lettere å la seg påvirke. jeg mener forøvrig at det likevel er mulig for unge i dag å velge og være den man er selv om samfunnet «forteller at man ikke er god nok». Det er noe med det å kjenne verdien sin, uavhengig av hvordan man ser ut
      🙂

  3. …bare at det tar tid å bli kjent med sin egen verden. Det er iallfall min erfaring, og mange andres (har jeg hørt!) 🙂

    1. så absolutt 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *