«FLINK PIKE» SYNDROMET

IMG_9230-001
Genser // Bukse (adlinks)

Har du fort for å føle at du alltid kunne vært bedre, burde gjort mer, burde løpt lenger, løftet mer, holdt ut lenger eller at du burde sett bedre ut, selv når du gjør så godt du kan?

Ordene «burde», «skulle» og «må» er ikke negative ord i seg selv, men det kan bli for mye av dem. Spesielt for oss som hele tiden higer etter å bli bedre. Helst på alt på en gang!

Jeg sier det sikkert tretti ganger i løpet av en arbeidsuke. SÅ LENGE DU GJØR SÅ GODT DU KAN så er det BRA NOK! «Ja, men jeg burde klart det og det…» – men du gjorde jo så godt du kunne? Hva mer kan du gjøre?

Det er utrolig destruktivt å fortelle seg selv at man burde klart mer, når man faktisk har gitt alt. Man er der man er, og man må gjøre sitt beste med sitt utgangspunkt. Når du gir alt så gjør du det beste du kan nå. Kanskje du klarer mer neste gang, men her og nå så er ditt beste, ditt beste.

tumblr_m0kg13lIdW1qah2fqo1_500

Mange av oss har godt av å ta en skritt tilbake å se oss selv litt i perspektiv.
Om man først tenker at man «burde», «må» og «skulle» ha gjort så mye mer og anderledes så kan man fort oppdage at man faktisk gjør så godt og så mye man kan. Man blir ikke best på en dag og endring tar tid.

Pass deg for hva du sier til deg selv. Du er en spiller på ditt eget lag. Back deg selv opp, oppmuntre deg selv til å gi alt og klapp deg selv på skuldra underveis. Ikke bare når du klarer noe nytt, men hvert skritt på veien. Å være sinna på deg selv fordi du ikke er der du vil være akkurat nå, eller ikke klarer det du vil klare helt enda, er bare negativt og tar deg ingen steder.

Husk at INGEN er perfekte. INGEN er best i alt. INGEN får til absolutt alt!
Hvorfor skal du da føle at du skal være disse tingene?

 

2 comments
  1. Etter at jeg begynte å tenke på denne måten for et par år siden, fikk jeg det mye bedre med meg selv. 🙂

    1. det tviler jeg ikke et sekund på! Det er jo en fantastisk lettelse å ikke trenge å være perfekt og prestere optimalt hele tiden, men bare gjøre sitt beste 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *