DERFOR BØR DU IKKE KOPIERE ANDRES TRENING

Bret Contreras la ut en status på facebooksiden sin i går kveld som inspirerte meg til å skrive litt om dette. Jeg vet at mange kopierer treningsprogrammene som de finner på bloggene og instagramkontoene til kjente fitnessutøvere eller de med størst glutes. Det er også de som googler Arnold Schwartsnegger for å finne bicepsprogrammet hans. Her er det noen ting vi ikke må glemme…

♥ De har drevet med trening i mange år og har masse erfaring.
Det sier seg selv at en nybegynner tåler langt mindre trening enn en erfaren utøver som har trent omtrent daglig i mange år. Programmet til Arnold vil derfor være overkill for en atten åring som begynte å trene forrige uke, og antakelig også for en som har trent et år eller to. Kjente fitnessfolk har mye erfaring og grunnlag i sekken, derfor trener de som de gjør nå. De trente mest sannsynlig ikke likt når de var nybegynnere.

♥ De kan ha andre svake/sterke sider enn det du har, og bør derfor trene anderledes.
Om du er kjempe sterk i hamstring så er det ikke smart av deg å trene etter et program for en som er kjempe svak i hamstring. Da fokuserer du jo på å styrke noe du allerede er god i. Enda en grunn til at andres program ikke er det mest optimale for deg.

Desktop84

♥ Mange av idolene våre bruker prestasjonsfremmende midler, i små eller større doser (jeg sier IKKE alle!)
Dette kan gi dem bedre forutsetning for å tåle mer og tyngre trening og de får raskere fremgang. Man kan derfor ikke bli sjokkert om programmene til mange fitnessfolk ser helt uoverkommelig ut – de er nok ofte det for mange som ikke bruker noe form for unaturlige midler. Dette er en god grunn til å ikke sammenligne seg med alle du ser på insta… Det er forskjell på kropper som får tilført dopingmidler og de som ikke får det.

♥ Mange av «idolene» våre LEVER av å være fit.
Mange har hele hverdagen til disposisjon for å trene som de gjør og spise som de gjør fordi de lever av kroppen sin. Mange har ikke en hverdag slik som oss med jobb, stress, barn og sosiale ting som krever krefter og som gjør at vi ikke kan prestere like bra på trening som dem, og heller ikke få like mye tid som dem.

♥ Alle har forskjellige gener
Et eksempel – Ikke alle responderer dødsbra på knebøy når målet er å bygge rumpe, selv om det kanskje funker for enkelte. Vi har forskjellig genetikk, og treningen bør legges opp der etter.

Konklusjon?
Få et treningsprogram som er tilpassset
– DITT utgangspunkt og kropp
– DINE sterke/svake sider
– DIN hverdag

2 comments
  1. Jeg blir så utrolig inspirert og motivert av deg og det du skriver! 🙂

    1. Tusen takk,så gøy å høre! !

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *